Boc tot mai spera sa nu ne taie CE alocatia din cauza deficitului

Marti, 10 Februarie 2009, ora 11:21
1450 citiri
Boc tot mai spera sa nu ne taie CE alocatia din cauza deficitului

Guvernul spera ca Romania nu va fi sanctionata de catre Comisia Europeana (CE) pentru deficit excesiv in 2008, desi datele disponibile in prezent indica posibilitatea declansarii acestei proceduri, a declarat, astazi, premierul Emil Boc.


El a aratat, intr-un discurs sustinut in cadrul Adunarii Generale a Asociatiei Comunelor din Romania, ca cea mai importanta sanctiune care poate fi aplicata Romaniei de catre CE in cadrul procedurii de deficit excesiv este cea de taiere a fondurilor europene, un alt efect fiind conditiile mult mai grele pentru contractarea de imprumuturi.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, declara, la sfarsitul lunii ianuarie, ca deficitul bugetar excesiv al Romaniei din anul 2008, de 5,2% din PIB, nu a fost determinat neaparat de criza financiara, adaugand ca Uniunea Europeana ar putea sanctiona tarile care au depasit limita de 3% din PIB din alte cauze.

#Boc, #guvern, # deficit bugetar excesiv, #Comisia Europeana, # procedura, # sanctiune, #fonduri europene, #imprumuturi , #stiri Emil Boc