Boc: un fond pentru exproprieri, necesar pentru continuarea lucrarilor la infrastructura

Sambata, 21 August 2010, ora 14:11
893 citiri
Boc: un fond pentru exproprieri, necesar pentru continuarea lucrarilor la infrastructura

Premierul Emil Boc a declarat, sambata, in timp ce inspecta lucrarile la soseaua ocolitoare a municipiului Lugoj, ca trebuie creat un fond pentru exproprieri in vederea lucrarilor la infrastructura, deoarece bugetul de stat nu poate sustine aceste cheltuieli.

"Vom lucra la un fond pe care trebuie sa-l concepem cu privire la banii necesari exproprierilor, pentru ca din banii bugetului nu vom putea sustine la nesfarsit exproprierile care sunt extrem de costisitoare: trei milioane numai pentru 10 kilometri", a spus Boc.

Soseaua ocolitoare a Lugojului face parte din Coridorul IV Transeuropean si are o lungime de aproape 10 kilometri.

Boc a fost insotit in timpul vizitei de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

Berceanu a precizat la randul lui ca sunt multe tronsoane de drum in lucru si ca in curand va fi desemnat si castigatorul licitatiei pentru tronsonul Deva-Orastie.

"Este o lucrare de 180 de milioane de euro si toate celelalte portiuni care sunt incluse in planurile cu UE si cu finantatori BEI, BERD si asa mai departe vor fi folosite.

Practic, in primavara viitoare la toate portiunile se va lucra.

Daca nu vom avea vreo surpriza cu ceva contestatii care se lungesc uneori la anul la toate aceste portiuni se va lucra iar portiunea dintre Sibiu si Pitesti, care nu este acoperita cu fonduri europene am convenit sa o scoatem la concesiune impartita in doua sau trei, avem un studiu acum, cam dupa modelul pe care l-am avut la Comarnic-Brasov, dar in conditii in care sa poata fi finantabila.

Ne-am asigurat de la inceput de suportul celor de la Banca Europeana de Investitii si de la UE care pas cu pas.

De la inchiderea caietului de sarcini vor fi alaturi de noi", a aratat Berceanu.

#boc, #exproprieri, #fond, #infrastructura, #lucrari , #stiri Emil Boc