Boc: Urmeaza sa mai ajustam in 2011, partea grea a trecut

Duminica, 02 Ianuarie 2011, ora 21:29
1085 citiri
Boc: Urmeaza sa mai ajustam in 2011, partea grea a trecut

Premierul Emil Boc a declarat sambata, referindu-se la afirmatia lui Traian Basescu despre reducerea personalului bugetar la 900.000 de salariati, ca si in 2011 vor urma "ajustari", dar a asigurat ca perioada cea mai grea a fost depasita, precizeaza Newsin.

"Urmeaza sa mai ajustam si in 2011 acolo unde este nevoie, dar partea cea mai grea a trecut in 2010. Asta nu inseamna ca in 2011 nu avem nimic de facut. E nevoie de continuat aceste reforme, de consolidat ceea ce am inceput pentru a ne pregati un viitor fara probleme. Daca vom face acest lucru, Romania va avea prosperitate in cadrul UE. Daca va cadea in patima populismului, vom avea mari probleme", a spus Boc.

"Partea grea, a vremurilor care care tin de criza, a trecut si ne putem uita cu mai mult optimism si speranta la 2011", a continuat premierul.

Emil Boc a fost intrebat si ce le transmite mamelor, carora de la 1 ianuarie 2011 li se aplica noile prevederi privind concediul maternal.

In locul primului-ministru a raspuns insa sotia sa. Ea a explicat ca a stat acasa un an cu fiica cea mica si doi ani cu cea mare.

"Aceleasi optiuni le au mamele si astazi, pot opta sa stea doi ani, pot opta sa stea un an, la fel cum am facut si eu la vremea respectiva. Fiecare stie cat de mult vrea sa stea acasa sau cat de mult este implicat in partea profesionala si doreste sa se intoarca la serviciu", a spus sotia premierului Emil Boc, admitand ca, in mod "categoric, este foarte important" pentru un copil sa fie ingrijit de parinti in primii doi ani de viata.

Presedintele Traian Basescu a avertizat, sambata, ca, desi numarul de bugetari a scazut si se situeaza in jurul a 1.270.000 de oameni, in urmatorii doi-trei ani cifra salariatilor in sistemul de stat ar trebui sa ajunga la 900.000.

Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#salariati, #ajustari, #emil boc, #bugetari, #disponibilizari , #stiri Emil Boc