Boc: Va propun un buget al scoaterii Romaniei din recesiune si al trecerii pe crestere economica

Luni, 20 Decembrie 2010, ora 19:03
1174 citiri
Boc: Va propun un buget al scoaterii Romaniei din recesiune si al trecerii pe crestere economica

Premierul Emil Boc a afirmat luni ca proiectul bugetului pentru anul viitor este unul echilibrat, chibzuit, care indica iesirea Romaniei din recesiune si trecerea pe crestere economica, relateaza NewsIn.

"Bugetul anului 2011 este bugetul iesirii Romaniei din recesiunea economica, este bugetul trecerii Romaniei pe crestere economica.

Dupa doi ani de greutati pentru romani, de suferinte determinate de masurile de austeritate bugetara pe care le-am luat, rezultatele incep sa se concretizeze, inclusiv prin prevederi bugetare concrete", a spus Boc, in opinia caruia bugetul pentru anul viitor "aduce si vesti bune pentru romani".

Premierul a asigurat ca, prin proiectul supus dezbaterii Parlamentului, se pune capat caderii economice din Romania in perioada crizei economice.

"Cu acest buget pentru anul 2011, Romania depaseste partea cea mai grea a crizei, trecand de la cadere economica pe crestere economica, de la recesiune la iesirea din recesiune.

Vom avea in 2011 o crestere economica de 1,5%, nu e extraordinara, dar e sanatoasa, care va avea acoperire in cele mai importante domenii ale economiei nationale", a sustinut Emil Boc.

Primul-ministru a explicat ca bugetul pentru 2011 "concretizeaza succesul adoptarii Legii pensiilor, a Legii responsabilitatii fiscale, a Legii salarizarii unitare, a Legii educatiei nationale".

Boc a sustinut ca Romania va fi ferita in viitor de "pericolele pe care alte tari le au in fata", state cu datorii publice foarte mari.

"Acest proiect de buget realizeaza echilibrul necesar intre cheltuielile statului, cu dezvoltarea pe de o parte, cu salarii si asistenta sociala pe de alta parte.

Pentru prima data avem in Romania un buget fundamentat pe crestere economica, pe investitii si pe locuri de munca si pe cheltuiala a cat producem", a sustinut premierul, care le-a multumit "milioanelor de romani in acesti doi ani au suportat greutatile vietii de zi cu zi".

"Guvernul va propune un buget echilibrat, chibzuit, realist, un buget al scoaterii Romaniei din recesiune si al trecerii pe crestere economica a tarii", a conchis premierul, dupa ce a facut o trecere in revista a cifrelor prevazute in buget, despre care a spus ca au "acoperire in realitate".

La ora transmiterii acestei stiri, Parlamentul dezbate proiectul de buget pe anul 2011. 

#boc, #buget, #crestere, #economica, #recesiune , #stiri Emil Boc