Boc: veniturile din TVA, cu 25% mai mari dupa majorare. Cum comentati?

Miercuri, 08 Septembrie 2010, ora 13:04
1687 citiri
Boc: veniturile din TVA, cu 25% mai mari dupa majorare. Cum comentati?

Noua cota de TVA a determinat, in prima luna dupa majorare, o crestere a incasarilor la buget din aceasta sursa cu 25% comparativ cu media veniturilor din lunile anterioare, a anuntat, miercuri, premierul Emil Boc, transmite Mediafax.

"In privinta majorarii TVA, am observat ca incasarile in prima luna de la implementarea TVA arata ca veniturile din TVA sunt cu 25% mai mari decat veniturile medii din lunile anterioare.

Poate reprezenta un semnal pozitiv, dar trebuie sa vedem cum evolueaza lucrurile.

Majorarea TVA de la 19 la 24% a insemnat o crestere practic cu 26 de procente, incasarile sunt cu 25% mai mari fata de media lunilor anterioare, deci suntem oarecum in grafic, dar la capitolul colectare si evaziune fiscala as ruga sa se aiba in vedere ca este o prioritate majora", a spus Boc, in sedinta de miercuri a Guvernului.

La prima rectificare bugetara din acest an, aprobata la jumatatea lunii august, Guvernul a estimat in scadere veniturile la bugetul consolidat cu 3,4 miliarde lei, iar cheltuielile cu 714 milioane lei.

Cele mai mari diminuari de incasari au fost estimate la impozitul pe venit, accize si impozitul pe profit, Executivul bazandu-se pe resurse suplimentare din cresterea TVA.

In primele sapte luni ale anului, bugetul general consolidat a inregistrat un deficit de 20 de miliarde de lei, echivalentul a 3,9% din PIB, dupa ce a urcat in luna iulie cu aproape doua miliarde de lei.

Pe venituri, cresterea incasarilor din TVA s-a inregistrat indeosebi pe lunile iunie si iulie, influenta din majorarea cotei de la 19% la 24% fiind reflectata incepand cu august.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#boc, #majorare, #tva, #venituri , #stiri Emil Boc