Boc: Vom adapta masurile anticriza din mers

Joi, 19 Februarie 2009, ora 13:46
1636 citiri
Boc: Vom adapta masurile anticriza din mers

Premierul Emil Boc a declarat joi, la Parlament, ca masurile anticriza vor fi "adaptate din mers", in functie de datele financiare lunare si ca spera ca masurile Guvernului de sustinere a economiei sa aiba efecte.

"Noi am facut un buget care porneste de la analiza oficiala a Comsiei Nationale de Prognoza, care ne-a spus ca anul acesta este estimata o crestere economica de 2,5 %.

Vom vedea cum se comporta economia. Vom face analizele necesare si vom monitoriza orice decizie care trebuie sa fie antamata pentru sustinerea bugetului pe 2009" a spus premierul.

El a mai spus ca nu are motive sa creada ca planul de masuri anticriza adoptat de Guvern nu va functiona. "Noi am pornit la drum cu o prognoza oficiala.

Economia sper sa raspunda la ce ne-au spus specialistii, sper ca masurile noastre de sustinere masiva a economiei sa fie un lucru bun si nu am motive decat sa cred ca acest lucru se va realiza".

Intrebat daca a discutat cu ministrul Finantelor despre deficitul bugetar pe prima luna a anului 2009, Boc a spus ca exista o diferenta de 8 procente, 2009 fata de 2008.

"Acum asteptam analizele si pe februarie si, evident ca din mers vom adapta masurile anticriza, tinand cont de evolutia economiei si dupa consultarea cu mediul de afaceri si cu partenerii sociali", a adaugat Boc.

#boc, #criza, #finante, #guvern, #masuri , #stiri Emil Boc