Boc: Vom relansa economia in urmatoarele trimestre

Miercuri, 25 Februarie 2009, ora 12:13
1149 citiri
Boc: Vom relansa economia in urmatoarele trimestre

Masurile din planul anticriza al Guvernului si investitiile in infrastructura vor permite relansarea economica a Romaniei in urmatoarele trimestre, astfel incat deficitul bugetar sa fie mentinut la 2% din PIB, a declarat miercuri premierul Emil Boc.

"Perspectiva noastra este urmatoarea: masurile pe care le-am prevazut prin buget, componenta politicilor anticriza, investitiile masive in infrastructura, achitarea datoriilor, capitalizarea CEC si Eximbank, neimpozitarea profitului reinvestit, vor fi masuri care ne vor permite o relansare economica incepand cu urmatoarele trimestre, astfel incat sa ramanem la deficitul bugetar (de 2% n.r.) (...)", a declarat Boc.

El a raspuns astfel la intrebarea cum va pastra Guvernul tinta de deficit de 2% din PIB, in situatia in care incasarile la buget continua sa scada in lunile urmatoare, si care ar fi optiunile pentru finantarea deficitului - majorarea impozitelor sau accesarea unui imprumut? "Cresterea economica prevazuta in buget este cea pe care Comisia Nationala de Prognoza ne-a oferit-o. Si in aceasta prognoza, primul trimestru al anului 2009 nu este unul prevazut cu crestere economica", a spus premierul.

Veniturile bugetului general consolidat au scazut in ianuarie cu 8,68% fata de cele din prima luna a anului trecut, la 13,8 miliarde lei (3,26 miliarde euro), pe fondul diminuarii sumelor colectate la majoritatea bugetelor componente, potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice.

Obiectivul Guvernului este ca, intr-un interval rezonabil de timp, sa imbunatateasca ratingul de tara, pentru ca acest lucru va permite o finantare mai buna a economiei, a declarat anterior premierul Emil Boc."Romania are o problema in acest moment cu ratingul de tara. Din cauza deficitului de 5,2 la suta in 2008, posibilitatile de finantare sunt reduse si foarte costisitoare. Toata lumea asteapta sa vada masuri clare si ferme din partea unui Guvern stabil (...)", a declarat premierul, la evenimentul de lansare a documentului final "Guvernul Privat", un proiect al cotidianului de afaceri Business Standard si al companiei M&C Strategy Development.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
#Boc, #guvern, #relansare, #economie, #masuri anticriza, #infrastructura, #incasari, #buget, #deficit bugetar , #stiri Emil Boc