Boc vrea accesarea mai rapida a fondurilor europene

Miercuri, 12 Ianuarie 2011, ora 09:33
1778 citiri
Boc vrea accesarea mai rapida a fondurilor europene

Premierul Emil Boc a solicitat marti sa fie eliminate blocajele generate de suprareglementari in accesarea fondurilor europene, aratandu-se nemultumit de volumul redus al platilor, anunta NewsIn.

Primul-ministru Emil Boc a avut marti, la Palatul Victoria, intalniri de lucru cu ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, si ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, pentru o analiza a stadiului accesarii fondurilor europene prin proiectele angajate in cadrul programelor operationale gestionate de cele doua ministere.

Potrivit comunicatului de presa, Emil Boc a apreciat "progresul semnificativ in ceea ce priveste depunerea de proiecte, aprobarea lor si incheierea contractelor de finantare", dar in schimb "s-a aratat nemultumit de volumul redus al platilor si a cerut masuri pentru accelerarea ritmului de implementare efectiva si rambursare de catre Comisia Europeana".

"Va cer responsabilitate maxima, intrucat fondurile europene reprezinta o sansa reala de modernizare a Romaniei. Constat, din pacate, ca avem de-a face, in unele zone, cu exces de zel din partea functionarilor si cu suprareglementari nejustificate. Va cer sa luati masuri, ca sa nu mai existe astfel de blocaje autogenerate", a solicitat primul-ministru.

Potrivit datelor centralizate pana la 31 decembrie 2010, in cadrul Programului Operational Regional numarul proiectelor depuse a fost de 7.591, valoarea lor totala fiind de 47.854 milioane lei. Au fost aprobate 1.300 de proiecte, din care au fost contractate 1.050.

La nivelul POR au fost facute plati in valoare totala de 2.525,5 milioane lei, din care 2.383,2 milioane reprezinta contributii UE, iar 142,3 milioane plati de la bugetul de stat.

La nivelul Programului Operational Transport au fost depuse 68 de proiecte, in valoare totala de 25.640 milioane lei. Au fost aprobate 39 de proiecte, fiind contractate 32 de proiecte, iar platile efectuate au insumat 202,84 milioane lei, contributie UE.

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#emil boc, #accesare fonduri europene, #gheorghe ialomitianu , #stiri Emil Boc