Boc vrea introducerea in Constitutie a confiscarii averilor ilicite

Duminica, 09 Octombrie 2011, ora 07:59
1446 citiri
Boc vrea introducerea in Constitutie a confiscarii averilor ilicite

Liderul PDL, Emil Boc, a afirmat ca "o modificare extrem de importanta" a Constitutiei este introducerea prevederii prin care se pot confisca averile dobandite prin acte si fapte de coruptie, precizand ca Romania este singura tara din UE care nu poate institui actiunea de "confiscare extinsa", conform Mediafax.

 

"Ati vazut ca aici PSD-ul, Victor Ponta, marele jurist, se opune, Crin Antonescu la fel. Intrebarea este simpla si directa: de ce se opun la reviziuirea Constituitiei, pentru ca si Romania, pentru ca suntem singura tara din Uniunea Europeana care nu avem posibilitatea de a institui asa numita confiscare extinsa, cum se numeste in termeni juridici, pentru a putea sa-i tragi la raspundere pe cei care si-au dobandit averea prin acte si fapte de coruptie.

Pentru ca asta este limita pe care o au PSD si PNL in intelegrerea reformei in justitie. Orice reforma, cu conditia sa nu-i vizeze.

Ori din acest punct de vedere Romania nu mai poate fi un caz unic in Uniunea Europeana, pentru ca suntem aratati cu degetul, ca sa ma exprim intr-un termen popular, prin faptul ca pastram in continuare prevederi care nu permit ca legea sa mearga pana la capat si, in ultima instanta, nu permit sa dam satisfactie romanului si cetateanului care de 20 de ani vede ce se intampla cu politicienii si nu numai, cu persoane care isi dobandesc averea in maniera ilicita si nu sunt trasi la raspundere juridica pentru ca nu avem capacitatea sa modificam textul Constitutiei", a declarat, sambata, la Pitesti, Emil Boc. 

 

De asemenea, Emil Boc a spus ca o alta prevedere care trebuie introdusa in Constitutie este cea "a deficitului maxim de trei la suta", potrivit Tratatului de la Maastricht. 

 

"Ar fi cu siguranta impotriva populismului si al masurilor fara acoperire in economie luate de, eventual, unii politicieni populisti in viitor. Limitarea deficitului la trei la suta prin Constitutie, ceea ce deja alte tari din Uniunea Europeana fac (...), ar fi o garantie ca niciodata politicienii nu vor mai da cadouri otravite cetatenilor asa cum le-a dat Tariceanu si PSD, in 2008. Cadouri otravite sub forma de pomeni electorale, care nu aveau acoperire in economie", a afirmat Boc. 

Potrivit liderului PDL, criza economica "a inceput cu una imobiliara, a continuat cu una a bancilor si a ajuns in faza ei maxima, transformandu-se intr-o criza a datoriilor statelor si a deficitelor bugetare".

"Putem evita asemenea situatii dramatice pentru Romania, dupa modelul celor existente astazi in UE, ca intr-adevar avem situatii dramatice daca ne uitam la ce se intampla de exemplu numai in Grecia, putem evita o asemnea situatie prin impunerea in Constitutie a unei asemenea limite a deficitului bugetar", a precizat Emil Boc.

Presedintele PDL, Emil Boc, Roberta Anastase, Teodor Baconschi, Wiliam Branza, Theodor Paleologu si Florin Popescu au participat, la Pitesti, la sedinta de constituire a Comisiei de justitie, drepturi cetatenesti si relatii externe a PDL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#constitutie, #avere, #emil boc, #avere ilicita, #confiscare avere, #bani, #deficit , #stiri Emil Boc