Bota cere demiterea lui Berceanu pentru incompetenta

Marti, 26 Ianuarie 2010, ora 15:11
1112 citiri
Bota cere demiterea lui Berceanu pentru incompetenta

Senatorul PSD Sorin Bota, coordonator al Departamentului pentru transporturi al social-democratilor, ii solicita premierului Emil Boc demiterea ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, pentru modul defectuos in care a condus negocierile pentru constructia autostrazii Comarnic-Brasov, relateaza NewsIn.

Social-democratii cer Guvernului sa nu accepte validarea negocierii aferente constructiei autostrazii Comarnic-Brasov, in forma semnata de ministrul Radu Berceanu.

"Acest lucru il solicitam avand in vedere costurile exagerate, in comparatie cu ce a fost negociat de acelasi minister si aceeasi companie, cu acelasi consultant, in timpul guvernarii Adrian Nastase, dar care, din pacate, au fost anulate de oamenii celui mai mare dusman al autostrazilor, Traian Basescu, in speta de ministrul Dobre, pe considerente ca acele contracte sunt costisitoare si in spatele lor stau interese particulare", sustine Bota intr-un comunicat PSD.

Mai mult, senatorul PSD ii cere primului-ministrul Emil Boc "demiterea ministrului Radu Berceanu pentru incompetenta de care a dat dovada timp de mai bine de un an, in care a condus Ministerul Transporturilor si modul in care a coordonat in calitate de ministru negocierea acestui proiect".

"In argumentarea cereri de demisie venim cu datele si cifrele din contractele negociate in 2004, in urma unor licitatii internationale si avand alaturi ca partener B.E.R.D. prin consultanta oferita in derularea procesului de selectie si negociere, contracte care in 2005 nu au fost pe placul guvernantilor, care au nesocotit efortul, mai ales de timp si bani, depus in 2003 si 2004 pentru a porni in Romania programul national de autostrazi", se mai arata in comunicat, care precizeaza ca exista o diferenta de aproape 154 miliarde de euro rezultata din contractele incheiate de MTI in 2004 si cel de acum, semnat de Radu Berceanu.

"Asa cum sta situatia transporturilor azi in Romania, intelegem ca senatorul Radu Berceanu crede ca a fi ministrul Transportului, inseamna a transporta bani cu vagonul din buzunarele romanilor, in buzunarul personal, de aceea va rugam sa dispuneti o analiza comparativa a contractelor incheiate in 2004 si cel incheiat acum si sa-l demiteti de urgenta pe senatorul Radu Berceanu din functia de ministru", conchide documentul PSD.

Senatorul PSD Sorin Bota a depus recent la Biroul Permanent al Senatului o lista cu 50 de senatori PSD si PNL care sustin infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta care vizeaza modul in care se deruleaza contractele de la Ministerul Transporturilor. Senatul este in vacanta parlamentara si urmeaza sa ia in discutie aceasta propunere la inceputul lui februarie.

Bota a precizat ca aceasta comisie de ancheta nu-l vizeaza pe ministrul transporturilor, Radu Berceanu, ci modul in care se deruleaza contractele de la Ministrul Transporturilor in ultimii ani, inclusiv din perioada guvernarii comune PSD-PDL. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#autostrada, #berceanu, #contract, #negociere , #stiri Emil Boc