Bugetari: Boc nu renunta la concediul impus de 10 zile

Luni, 05 Octombrie 2009, ora 13:15
1484 citiri
Bugetari: Boc nu renunta la concediul impus de 10 zile

Primul ministru sustine ca nu sunt probleme cu plata salariilor si pensiilor in acest an, precum si in 2010, dar i-a avertizat pe sindicalisti ca Guvernul nu poate renunta la concediul de 10 zile, cerandu-le sindicatelor sa fie constiente de situatia economica, adaugand ca nu exista "resurse financiare ascunse pe care Guvernul sa nu le puna la dispozitie", precizeaza NewsIn.

"Nu avem probleme cu plata salariilor si pensiilor in 2009 si 2010, insa daca nu gasim intelegere in ce priveste dialogul putem pune in pericol plata acestora", a avertizat Boc sindicatele din Alianta bugetarilor la intalnirea pe care a avut-o luni la Ministerul Muncii cu referire la cele zece zile de concediu fara plata, prevedere inclusa in Legea salarizarii.

Emil Boc s-a aratat dispus sa promoveze o noua forma a Legii unitare de salarizare propusa de sindicalisti daca acestia se pun de acord si semneaza o noua ierarhizare a grilelor in limita fondurilor bugetare.

"Le-am propus ca, daca ei intr-o saptamana sau o luna vin cu o noua ierarhizare a grilelor, insa sa se incadreze in banii pe care ii avem, si o semneaza, eu sunt dispus sa o promovez", a spus Boc.

Aplicarea Legii salarizarii nu inseamna  reducerea salariilor

Premierul a spus din nou ca salariile bugetarilor nu se vor reduce odata cu aplicarea Legii salarizarii, negand totodata informatia ca veniturile profesorilor ar scadea cu 40%.

Legii salarizarii unice va fi imbunatatita de o comisie special infiintata, care va discuta cu sindicatele, pana la sfarsitul lunii iunie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#boc, #bugetari, #concediu, #impus , #stiri Emil Boc