Bugetari: Boc respinge ipoteza recalcularii salariilor

Joi, 18 Martie 2010, ora 14:14
1388 citiri
Bugetari: Boc respinge ipoteza recalcularii salariilor

Premierul Emil Boc a respins joi ipoteza recalcularii salariilor bugetarilor astfel incat acestea sa revina la nivelul din 2009, precizand ca singura recalculare care se face este cea impusa de Legea salarizarii unice, relateaza NewsIn.

"Nu stiu la ce va referiti, avem Legea salarizarii, asta este recalcularea salariilor. Nu vorbim despre recalculare, ci despre aplicarea Legii unice a salarizarii, care elimina abuzurile si il rasplateste pe fiecare in concordanta cu munca pe care o face.

Acum trebuie sa aplicam aceasta Lege daca vrem sa pastram sub control cheltuielile publice", a declarat Boc la Suceava, intrebat daca se recalculeaza salariile astfel incat sa se revina la nivelul din 2009.

Vicepresedintele Cartel Alfa Liviu Apostoiu a declarat joi, dupa discutiile cu reprezentantii ministerelor Muncii si Finantelor, ca sindicalistii ii vor cere premierului emiterea unui act normativ care sa prevada compensarea sumelor pierdute de bugetari in ianuarie si februarie, prin aplicarea OUG 1/2010.

Acestea reprezinta in unele cazuri 50% din veniturile bugetarilor, a precizat Apostoiu.

Si presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici, Sebastian Oprescu, a precizat ca protestele reprezentantilor Cartel Alfa vor continua daca veniturile bugetarilor, care au scazut in primele luni din 2010 comparativ cu anul 2009, vor ramane la acelasi nivel.

La randul sau, vicepresedintele Blocului National Sindical, Mihaela Neacsu, a explicat ca toti banii pierduti de bugetari in primele doua luni ale anului pot fi recuperati odata cu intrarea in vigoare a actului normativ ce ar urma sa fie adoptat.

"S-au gasit solutii pentru ca bugetarii sa poata primi si pentru ianuarie si februarie venituri la aceleasi nivel ca in decembrie 2009.

Bugetarii au primit mai putini bani in aceste doua luni pentru ca statul nu a acordat anumite sporuri in aceasta perioada, respectiv cele care depaseau 30% din valoarea veniturilor angajatilor", a declarat Neacsu. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#boc, #bugetari, #salarii, #sindicalisti , #stiri Emil Boc