Bugetul asteapta decizia politica privind alocarea fondurilor

Miercuri, 09 Decembrie 2009, ora 17:58
1533 citiri
Bugetul asteapta decizia politica privind alocarea fondurilor

Proiectul de buget pentru anul 2010 a fost redactat in mare parte, urmand sa fie luata o decizie politica cu privire la alocarea fondurilor pe domeniile prioritare, a declarat miercuri purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, citata de NewsIn.

"A fost o discutie in Guvern pe aceasta tema. Proiectul de buget este redactat in mare parte si urmeaza sa fie luata o decizie politica cu privire la alocarile pentru domeniile prioritate, infrastructura, investitii, educatie, sanatate, dupa care va fi asumat acest proiect de Lege si va fi trimis Parlamentului", a declarat purtatorul de cuvant al Executivului. Muntean nu a precizat daca proiectul de buget va fi aprobat de Guvernul Boc sau daca aceasta sarcina va reveni viitorului Cabinet.

Premierul in exercitiu Emil Boc a declarat cu o zi in urma ca bugetul de stat pe 2010 trebuie asumat de un nou Guvern, care ar putea fi instalat la sapte-zece zile dupa validarea rezultatului alegerilor prezidentiale de Curtea Constitutionala.

El a apreciat ca proiectia bugetara pe 2010 ar trebui propusa de noul Executiv deoarece acesta va lua masurile necesare implementarii sale.

Presedintele Traian Basescu a promulgat la data de 2 decembrie actul normativ care completeaza art. 26 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor, modificare care permite Guvernului demis sa trimita Parlamentului proiectul de buget.

Proiectul de Lege modifica articolul 26 al Legii de organizare a Guvernului si stipuleaza ca, in situatii extraordinare a caror reglementare nu poate fi amanata, Guvernul poate initia proiecte de lege pentru ratificarea unor tratate internationale si proiectele de buget de stat si al bugetului asigurarilor sociale de stat. 

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#guvern, #buget, #fonduri , #stiri Emil Boc