Bugetul de stat pe 2012, finalizat

Luni, 17 Octombrie 2011, ora 17:18
1763 citiri
Bugetul de stat pe 2012, finalizat
Sursa: gov.ro

Guvernul a finalizat proiectul pentru 2012 si urmeaza sa fie trimis Parlamentului dupa ce Comisia Europeana va anunta prognoza de crestere economica si dupa ce va fi stabilit nivelul deficitului bugetar pentru anul viitor, in urma negocierilor cu FMI si CE.

"Practic, bugetul de stat in forma proiectului este finalizat la Guvern, doar ca asteptam doi indicatori macroeconomici foarte importanti pe care trebuie sa-i stabilim in perioada imediat urmatoare si care nu depind de noi. In 24 octombrie, Comisia Europeana va anunta oficial prognoza de crestere economica pentru fiecare tara din UE, inclusiv pentru Romania. O prognoza revizuita in urma ultimelor lucruri intamplate pe pietele europene.", a spus premierul Emil Boc.

In urma negocierilor cu CE si FMI, va fi stabilit si nivelul deficitului pentru anul viitor.

"Fara acesti doi indicatori macroeconomici nu se poate inainta bugetul la Parlament.

Noi am finalizat, la nivel guvernamental, o prima forma a proiectului de buget, dar pe indicatorii agreati in vara cu FMI si CE, indicatori macroeconomici care, din nefericire, se revizuiesc in intreaga Europa", a spus premierul Emil Boc, dupa o intalnire pe care a avut-o la Palatul Parlamentului cu grupul senatorilor PDL.

Imediat ce respectivii indicatori macroeconomici vor fi stabiliti, proiectul bugetului de stat pe 2012 va fi inaintat Parlamentului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget 2012 finalizat, #guvern buget finalizat, #buget parlament , #stiri Emil Boc