Calificativul Fitch, dovada masurilor corecte ale Guvernului (Emil Boc)

Sambata, 09 Iulie 2011, ora 15:41
1069 citiri
Calificativul Fitch, dovada masurilor corecte ale Guvernului (Emil Boc)

Calificativul Fitch acordat Romaniei reprezinta o recunoastere a agentiilor d erating ca masurile luate de Romania au fost corecte, a declarat premierul Emil Boc, informeaza Mediafax.

Boc a declarat, sambata, la Cluj-Napoca, dupa semnarea a doua contracte europene pe mediu, ca statutul de tara dobandit in urma analizei Fitch inseamna pentru fiecare roman sansa de a avea locuri de munca.

"Se consolideaza in fiecare zi stabilitatea economica a tarii.

Prin recentul calificativ de tara obtinut de Romania din partea agentiei Fitch si dobandirea statutului de tara in care se poate investi, Romania are o recunoastere a faptului ca ceea ce a facut in ultimii doi ani a fost corect si la timp, ca este pe un drum sanatos, al cresterii economice.

Acest statut de tara inseamna pentru fiecare roman sansa de a avea locuri de munca, sansa de a veni mai multe investitii straine in Romania, ca bugetul sa aiba mai multi bani din care sa poata sustine cresteri de salarii si pensii. Aceasta reusita este de fapt reusita romanilor, prin efortul lor a fost posibil acest lucru", a afirmat Emil Boc.

Potrivit acestuia, la nivel guvernamental, consolidarea cresterii economice si locurile de munca sunt cele mai importante prioritati pe care le are Executivul. 

Agentia de evaluare financiara Fitch a imbunatatit luni ratingul pentru credite pe termen lung in valuta al Romaniei de la "BB+" la "BBB-", cu perspectiva stabila, Romania revenind astfel in categoria statelor recomandate pentru investitii.

Calificativul pentru credite pe termen lung in lei a fost revizuit in urcare de la "BBB-" la "BBB", in timp ce plafonul de tara a fost imbunatatit de la "BBB" la "BBB+". Ratingul pentru credite pe termen scurt a fost revizuit in crestere de la "B" la "F3", se arata intr-un comunicat al Fitch.


"Imbunatatirea reflecta progresul Romaniei in recuperarea dupa efectele crizei financiare, evidenta intr-o reluare a cresterii economice, rezultate bune in zona exporturilor, reducerea deficitului de cont curent si a deficitului bugetar.


Pe ansamblu, s-a inregistrat o imbunatatire reala a situatiei de risc a Romaniei, corespunzatoare unei reveniri in categoria recomandata pentru investitii", a afirmat Ed Parker, seful diviziei Fitch pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa. 

#rating rata, #fitch, #rating credite, #stabilitate economica, #emil boc , #stiri Emil Boc