Cazarea consilierilor premierului Emil Boc costa peste 400.000 de lei

Luni, 21 Martie 2011, ora 16:48
1343 citiri
Cazarea consilierilor premierului Emil Boc costa peste 400.000 de lei

Premierul Boc afirma ca datele privind cheltuielile de cazare a consilierilor si angajatilor SGG nu pot fi comparate cu cele ale Guvernului Tariceanu, in care erau mai putini consilieri, si ca trebuie comparate cheltuielile la nivelul tuturor secretarilor de stat, pentru a se ajunge "la un rezultat", anunta Mediafax.

El a apreciat ca nu pot fi comparate datele referitoare la cazarea a 53 secretari de stat, consilieri ai primului-ministru si alti angajati de la Secretariatul General al Guvernului (SGG) cu cele aferente cazarii celor 20 consilieri din Guvernul Tariceanu si ca ar trebui comparat nivelul cheltuielilor cu toti secretarii de stat din cele doua guverne.

In lipsa acestei comparatii, premierul considera ca prezentarea datelor privind cazarea consilierilor sai si a angajatilor din SGG reprezinta "o manipulare".

Un document guvernamental, prezentat duminica de MEDIAFAX, releva ca Executivul a cheltuit si anul trecut peste 400.000 lei pentru cazarea in Bucuresti a consilierilor premierului Boc si angajatilor SGG, suma comparabila cu cea consemnata in 2009 si dubla fata de cea din 2008, cand astfel de cheltuieli au fost efectuate pentru un numar de doua ori mai mic de consilieri.

Pe lista persoanelor din cadrul Secretariatului General al Guvernului pentru care au fost finantate anul trecut locuintele de serviciu se regasesc 53 de secretari de stat din aparatul de lucru al primului-ministru, subsecretari de stat, consilieri si secretari personali ai premierului, directori de cabinet si inspectori guvernamentali. 

Cheltuielile aferente anului 2010 pentru asigurarea locuintelor de serviciu folosite de acestia au totalizat 403.828 lei.

In urma cu doi ani, totalul acestor cheltuieli s-a ridicat la 423.919 lei pentru 42 persoane, exceptand vicepremierul, potrivit materialului.

In document se mai arata ca, in 2008, pentru locuintele de serviciu ale consilierilor premierului Tariceanu si angajatilor SGG au fost cheltuite 178.530 lei, pentru 20 de persoane.

Legislatia prevede ca pot beneficia de locuinta de serviciu persoanele care ocupa functii de demnitate publica numite sau functii asimilate functiilor de demnitate publica, precum si secretarii generali, directorii generali si persoanele incadrate pe functii din cabinetul demnitarului in cadrul ministerelor, celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale si institutiilor publice.

Nu beneficiaza de locuinta de serviciu persoanele care au domiciliul sau detin in proprietate imobile cu destinatia de locuinta in municipiul Bucuresti.

#cazare, #consilieri, #emil boc, #guvernul tariceanu, #cheltuieli de intretinere , #stiri Emil Boc