Ce trebuie sa se intample pentru cresterea salariilor bugetarilor

Luni, 08 August 2011, ora 09:48
1382 citiri
Ce trebuie sa se intample pentru cresterea salariilor bugetarilor

In 2012 ar trebui sa avem o crestere economica de minim 3,5% si un deficit de 3% pentru ca bugetarii sa revina la salariile din trecut. In plus, la fiecare sapte angajati care pleaca din sistem va fi creat un loc de munca, le-a explicat Boc prefectilor, conform NewsIn.

"Obiectivul nostru este ca incepand cu ianuarie 2012 sa incepem sa recuperam ce mai este de recuperat din pierderile salariale din 2010.

Nu dintr-o data, ci treptat. (...) Aceasta recuperare salariala este conditionata de cativa factori: continuarea politicilor de ocupare a unui singur post din sapte care se vacanteaza.

In al doilea rand, sa ne asiguram ca in 2012 avem o crestere economica de cel putin 3.5%.

In al treilea rand, sa ne asiguram ca ne incadram in deficitul bugetar de 3%, si nu in ultimul rand trebuie sa stabilim cat, cum si ce procent din acele sentinte judecatoresti se pot plati in 2012 si in anii urmatori", a spus primul-ministru.

"Toate aceste politici vor fi agregate, lucram la mai multe scenarii si la inceputul lunii septembrie vom avea o proiectie foarte clara cu privire la modul cum va arata proiectul de buget si de salarizare pentru 2012", a conchis el.

#salariu, #salariu bugetar, #crestere salariu, #loc munca, #crestere economica, #emil boc , #stiri Emil Boc