Centura de nord a Capitalei a costat 80 mil euro

Joi, 02 Decembrie 2010, ora 09:10
1429 citiri
Centura de nord a Capitalei a costat 80 mil euro

Centura de nord a Capitalei, inaugurata miercuri de premierul Emil Boc, a costat 79,88 milioane euro, fara TVA, si a fost finantata de la bugetul de stat, potrivit reprezentantilor Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI), transmite NewsIn.

Centura de nord a Capitalei are o lungime de 20,2 kilometri si tine de la DN7 Chitila pana la DN2 Voluntari.

Lucrarea a fost impartita in trei loturi: primul lot, in valoare de 39,91 milioane euro, a fost construit de consortiul Jaipart si Romstrade, cel de-al doilea, in valoare de 12,91 milioane euro, a fost construit de Alpine, Mayreder si FCC, iar cel de-al treilea lot, in valoare de 27,06 milioane euro, de Constructor Aktor.

Lucrarile la Centura de nord a Bucurestiului au inceput in 2007
si au fost finalizate la 1 decembrie, mai putin podul Hobanat, au declarat reprezentantii MTI.

Acestia au precizat ca in perioada urmatoare urmeaza sa se efectueze lucrari de finisaj, respectiv montarea despartitoarelor de sens.

Premierul Emil Boc a inaugurat miercuri Centura Capitalei, portiunea Chitila-Voluntari, si a anuntat ca prioritara este finalizarea capetelor de centura pentru asigurarea legaturii cu autostrazile A1 si A2, iar inelul de circulatie al Bucurestiului ar putea fi realizat prin parteneriat public-privat.

#centura, #nord, #capitala, #boc, #milioane , #stiri Emil Boc