Circa 600 de angajati din Cultura, disponibilizati pentru o economie de 1,6 milioane de lei pe luna

Sambata, 28 August 2010, ora 09:48
1216 citiri
Circa 600 de angajati din Cultura, disponibilizati pentru o economie de 1,6 milioane de lei pe luna

Circa 600 de angajati din institutiile din subordinea Ministerului Culturii vor fi disponibilizati in perioada urmatoare, pentru o economie estimata la circa 1,6 milioane de lei pe luna, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentantii ministerului.

Cei 600 de angajati vizati de restructurarea care se va face in perioada urmatoare reprezinta intre 10% si 12% din totalul angajatilor din Ministerul Culturii si Patrimoniului National (MCPN).

Afectate de aceasta restructurare vor fi institutiile de cultura din subordinea Ministerul Culturii (teatre, muzee etc.).

Managerii acestor institutii au convenit insa cu ministerul sa nu reduca din personalul artistic sau de specialitate, de exemplu actori sau muzeografi.

Pana in momentul de fata nu s-a luat o decizie cu privire la posturile vizate de restructurare.

Potrivit reprezentantilor institutiei, nu vor fi facute reduceri de personal din aparatul propriu al MCPN, care are aprobate 158 de posturi, dintre care in prezent sunt ocupate 122.

In luna iulie, dupa reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor, la Ministerul Culturii, salariul maxim net a fost de 4.142 de lei.

Un consilier personal a primit maxim 1.810 lei si minim 1.518 lei, un expert a primit intre 1.055 de lei si 819 lei, in timp ce salariile inspectorilor si referentilor au avut limita minima de 646 de lei.

Premierul Emil Boc a declarat, la inceputul lunii iulie, ca 1 septembrie este termenul convenit cu seful statului pana la care trebuie finalizata restructurarea in sistemul public.

#angajati cultura disponibilizari , #stiri Emil Boc