Comisarul pe politica regionala: In 2012 este esential ca Romania sa arate ca este capabila sa utilizeze bani UE

Vineri, 23 Septembrie 2011, ora 15:38
1071 citiri
Comisarul pe politica regionala: In 2012 este esential ca Romania sa arate ca este capabila sa utilizeze bani UE

Comisarul european pentru politica regionala, Johannes Hahn, a atras atentia ca anul 2012 va fi decisiv pentru Romania in privinta implementarii proiectelor europene, intrucat de felul cum se vor absorbi fondurile depind alocarile viitorului buget, conform NewsIn.

Afirmatiile au fost facute vineri, in urma intrevederii avute cu premierul Emil Boc, la Palatul Victoria, si a participarii la reuniunea comitetului interministerial pentru absorbtia fondurilor europene.

"Romania, ca viitor mare beneficiar al fondurilor structurale, trebuie sa aiba un interes foarte clar, anume sa fie un buget semnificativ pentru fonduri structurale in viitor (...) Daca suntem capabili impreuna sa convingem alte state membre ca e nevoie de acest buget, ar insemna ca Romania ar trebui sa primeasca cel putin aceeasi suma de bani, poate chiar mai mare.

E necesar sa dovedim, mai ales in 2012, ca Romania este capabila sa foloseasca banii europeni pe care-i are si sa-i implementeze. 2012 este un an decisiv pentru Romania in ceea ce priveste partea de implementare si sa dovedeasca intregului continent ca are capacitatea sa faca acest lucru", a spus Hahn.

El a mentionat ca trebuie convinse statele cu statut de contributoare net la bugetul UE ca investitiile in tari precum Romania reprezinta investitii in bunastarea vechilor state membre.

"Acum circumnstantele sunt promitatoare, exista o persoana, Leornard Orban, cunoaste limbajul UE, cred ca a fost cea mai buna alegere pe care ati putut-o face", s-a adresat el premierului. Hahn a mai mentionat ca suspendarea platilor pe un program operational este o activitate curenta a CE, considerand ca Romania, aflata intr-o astfel de situatie, are ocazia sa-si imbunatateasca instrumentele de absorbtie.

#orban, #ludovic orban, #minister afaceri europene, #fonduri euro, #fonduri ue, #bani europeni, #euro, #Johannes Hahn , #stiri Emil Boc