Consilier Emil Boc: din 2011 vom introduce declaratia fiscala unica

Joi, 04 Noiembrie 2010, ora 13:05
1121 citiri
Consilier Emil Boc: din 2011 vom introduce declaratia fiscala unica

Obligativitatea depunerii online a declaratiilor fiscale este un prim pas in procesul de simplificare a procedurilor de declarare, iar din 2011 va fi introdusa declaratia unica, trecandu-se la o modalitate mult mai eficienta de depunere a declaratiilor, anunta Dan Lazar, consilier al premierului Boc, potrivit Mediafax.

"Obligativitatea depunerii online a declaratiilor fiscale, implementata de ANAF, reprezinta un prim pas in procesul de simplificare a procedurilor de declarare.

Incepand cu anul 2011, vom introduce declaratia unica, trecandu-se la o modalitate mult mai eficienta de depunere a declaratiilor.

Contribuabilii vor depune de la distanta, printr-un singur formular, declaratiile fiscale si declaratiile nominale ale angajatilor privind contributiile sociale si cele de venit", a declarat, joi, consilierul premierului.

El a aratat ca masura de introducere a declaratiei unice elimina cele patru ghisee la care trebuie sa se prezinte contribuabilul in momentul de fata si incurajeaza depunerea de la distanta, utilizand un certificat digital achizitionat de la unul din furnizorii acreditati.

Firmele mari si mijlocii vor avea obligatia sa depuna online declaratiile fiscale, incepand cu 25 octombrie, ceilalti contribuabili avand in continuare posibilitatea sa opteze pentru depunerea electronica a documentelor ca metoda alternativa.

#declaratii, #depunere, #fiscale, #online , #stiri Emil Boc