Constructia autostrazii Orastie-Sibiu, licitata

Vineri, 06 Mai 2011, ora 23:24
2237 citiri
Constructia autostrazii Orastie-Sibiu, licitata

Premierul Emil Boc a declarat, vineri seara, intr-o conferinta la Alba Iulia, ca a fost licitata lucrarea de constructie a autostrazii Orastie-Sibiu, lucru important si pentru Sebes deoarece "aglomeratia din aceasta zona va deveni istorie", potrivit Mediafax. 

Emil Boc a spus ca autostrada Orastie-Sibiu include si centura municipiului Sebes, iar aceasta investitie va fi un lucru important pentru cei din zona".

"Noi stim cei care traim aici ca atunci cand mergem spre Cluj sau venim de la Cluj si mergem spre Sibiu blocajul pe care il avem la Sebes este unul care nu mai poate fi acceptat.

In sfarsit aceasta lucrare a fost licitata, in valoare de aproximativ 492 de milioane de euro si care va scoate cu desavarsire si traficul greu din aceasta zona si aglomeratia va deveni istorie", a spus Emil Boc.

Municipiul Sebes este cea mai circulata zona din judetul Alba si una dintre cele mai aglomerate din Romania.

In Sebes se intersecteaza traficul de pe doua drumuri importante DN 7 - pe unde circula autoturismele din zona Deva si care vin din strainatate prin Vama Arad si DN 1 - traficat de masinile din zonele Cluj, Alba Iulia si Sibiu.

Potrivit unui studiu realizat de Serviciul Politiei Rutiere Alba, pe acest sector de drum circula in 24 de ore peste 30.000 de autoturisme sau masini de transport.

In timpul verii, circulatia este foarte aglomerata din cauza romanilor care se intorc din strainatate, traficul desfasurandu-se uneori aproape bara la bara.

In perioada respectiva, valorile de trafic in zona Sebes ajung si la peste 40.000 de autoturisme pe zi. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#constructie autostrada, #emil boc, #licitatie, #autostrada orastie sibiu , #stiri Emil Boc