Cresterea economica, pusa in pericol de incetinirea exporturilor

Vineri, 30 Septembrie 2011, ora 18:56
1277 citiri
Cresterea economica, pusa in pericol de incetinirea exporturilor

Premierul Emil Boc sustine ca exista o incetinire a exporturilor care ar putea duce la o scadere a cresterii economice pentru anul viitor, dar ca prognoza economica va fi cunoscuta la sfarsitul lunii octombrie dupa finalizarea analizei ce va fi realizata cu FMI si Comisia Europeana, transmite Mediafax.

"Am mentionat din iunie ca exista din nefericire o incetinire a exporturilor, a comenzilor noi in industrie si a productiei industriale si acest lucru s-ar putea sa ne afecteze din perspectiva cresterii economice pentru 2012. Vom sti exact care este prognoza de crestere economica la sfarsitul lunii octombrie dupa incheierea analizei pe care o vom face Comisia Europeana si FMI", a afirmat Boc, vineri, la Constanta.

El a explicat ca Romania este afectata de ceea ce se intampla in lume din punct de vedere economic.

"Realitatea este ca ceea ce se intampla in Europa si in lume ne afecteaza indirect. In plan intern noi ne-am luat masurile necesare de stabilitate macro-economica inca din 2010.

Ceea ce noi am facut din 2010, altii fac in 2011. Dar, repet, acest lucru are un impact asupra scaderii cresterii economice peste tot in Europa si indirect ne afecteaza si pe noi", a mai spus premierul.

De asemenea, Emil Boc a precizat ca Guvernul nu va lua masuri populiste anul viitor, desi este an electoral pentru ca viitorul Romaniei nu mai poate fi sacrificat prin luarea unor asemenea masuri.

"Chiar daca 2012 este un an electoral, Guvernul nu va ceda niciunui fel de pol populist. Nu va ceda pentru ca este vorba de interesul tarii si al romanilor pentru ca romanii au platit populismul guvernantilor din 2008, iar acum nu mai avem voie sa sacrificam viitorul tarii pentru a da iluzoriu speranta ca se vor obtine voturi in plus", a afirmat Boc.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
#crestere economica, #incetinire exporturi, #boc, #economie, #exporturi , #stiri Emil Boc