Cum se lauda statul ca a ajutat economia in 2011

Vineri, 02 Septembrie 2011, ora 19:10
1294 citiri
Cum se lauda statul ca a ajutat economia in 2011

Romania ar trebui sa obtina, in acest an, o crestere economica de 1,5 la suta, iar, in 2012, premierul Emil Boc este optimist ca poate sa aduca tara la o crestere de 3,5 procente. 



Care este strategia pentru indeplinirea acestei "misiuni"? Continuarea proiectelor si masurilor a caror implementare a inceput in acest an sau chiar in 2010.

Iata cu ce se lauda guvernul ca a ajutat economia Romaniei, in 2011, potrivit unui raport.

Restructurarea companiilor de stat

Potrivit raportului, au fost finalizate planurile de actiune pentru o mare parte din cele 154 de companii de stat, urmand ca, la restul, acest lucru sa fie elaborate pana la sfarsitul lunii decembrie.

S-au facut progrese si in vederea schimbarii managementului de la aceste companii, cu unul privat.

Astfel, s-au separat functiile de director general si cea de presedinte a Consiliului de Administratie, s-a selectat consultantul pentru elaborarea caietului de sarcini pentru achizitia firmelor de selectie a managerilor, iar, pana la 1 decembrie, va fi realizata o lista scurta cu propunerile de directori generali si criteriile de selectie pentru membrii Consiliului de Administratie.

Desi vanzarea prin oferta publica secundara a 9,84% din Petrom, statul intentioneaza, totusi, sa-si continue programul de privatizari, urmand oferte similare pentru cate 15% din Transelectrica, Transgaz si Romgaz si cate 10% din Hidroelectrica si Nuclearelectrica.

Se are in vedere si privatizare a cel mult 20% din capitalul social prin intermediul Bursei de Valori Bucuresti. Urmeaza a fi privatizate din companiile Cupru Min Abrud si Oltchim.

Masuri pentru combaterea evaziunii fiscale

Pentru a se reduce evaziunea fiscala, s-a extins controlul persoanelor fizice si s-au acordat competente largite organelor de inspectie fiscala. De asemenea, s-a implementat controlul comertului electronic, s-a implementat sistemului integrat vamal de securizare a granitelor si s-a creat Registrul Operatorilor Intracomunitari.

Citeste continuarea pe ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#crestere economica romania, #economie, #programe economice guvern , #stiri Emil Boc