Demnitar sau mafiot?

Sambata, 21 Februarie 2009, ora 23:41
2536 citiri
Demnitar sau mafiot?

Directorul Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare (ANIF), Costel Iancu, a declarat ca sambata si-a redactat demisia din functie, cu data de vineri, 20 februarie, urmand sa o prezinte luni ministrului Agriculturii.

"Am sa trimit sambata, prin fax, demisia mea, la ministerul Agriculturii, urmand ca luni, sa o prezint in fata ministrului. Demisia este cu data de ieri (vineri - n.r), a declarat Costel Iancu. El a precizat ca si-a dat demisia de la conducerea ANIF pentru ca asupra colegilor din PDL si a partidului sa nu planeze nicio suspiciune.

Costel Iancu a spus ca, dupa ce isi va dovedi nevinovatia in cazul dosarului instrumentat de DIICOT, ii va da in judecata pe reprezentantii presei care au declansat campania impotriva sa. Directorul Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare si-a dat demisia din functie in urma scandalului de presa, in care a fost acuzat ca are un dosar penal instrumentat de procurorii DIICOT pentru sechestrare de persoane.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, directorul Administratiei Nationale de Imbunatatiri Funciare, Constantin Iancu, a afirmat, vineri, ca nu are cunostinta ca pe numele sau sa existe un dosar penal, sustinand ca a fost audiat o singura data intr-un caz de sechestrare de persoane care a fost o "inscenare".

"In 2006, mi s-a inscenat o asa-zisa sechestrare, unde am dat declaratii. Nu stiu daca exista acest dosar penal de care se vorbeste pentru ca eu nu am fost chemat din 2006 sau audiat. Nici nu stiu daca au mai continuat cercetarile", a declarat directorul ANIF Constantin Iancu, membru al PDL Dolj.

Totusi, Iancu recunoa?te prezenta in anturajul sau a mai multor persoane din Craiova, implicate in scandaluri publice.

Potrivit Evenimentul Zilei, din grupul acestuia fac parte mai multi indivizi cunoscuti ca fiind recuperatori ?i scandalagii, printre care Laurentiu Gheorghe Capotescu, Marian Cristescu, Geromin, Lucian ?i ?tefanita Biltac. "Oamenii a?tia nu au nici o condamnare. De unde ?titi ca sunt violenti?", a incercat Iancu sa-?i apere oamenii. In prezent, Capotescu este inchis in Italia.

In plus, Iancu nu ascunde faptul ca, in cazul sechestrarii de persoane, a fost retinut cateva ore, timp in care a fost audiat. "Am stat sapte sau opt ore la audieri, dar nimic mai mult. De atunci nu mai stiu nimic. Vreau sa beneficiez de prezumtia de nevinovatie", a mai spus Constantin Iancu.

In octombrie 2006, mai multe persoane, intre care si Constantin Iancu, au fost retinute de procurorii DIICOT, Serviciul Teritorial Craiova, fiind acuzate ca l-au blocat in trafic pe Alexandru Andrei, cetatean roman rezident in Austria, cu scopul de a-l forta sa il coopteze pe Constantin Iancu ca asociat la una dintre societatile in care Andrei era asociat.

Alaturi de omul de afaceri, in masina condusa de Alexandru Andrei, se mai aflau sotia acestuia, Corina, si Cristian Marius Merisanu, director la una dintre societatile conduse de cetateanul roman rezident in Austria. Cei trei ar fi fost fortati sa urce intr-un Volkswagen Touareg, ar fi fost batuti, apoi transportati la unul dintre birourile rapitorilor si sechestrati pana tarziu in noapte.

Omul de afaceri a fost eliberat numai dupa ce a promis ca va accepta asocierea. Constantin Iancu a fost numit, in aceasta saptamana, director al Administratiei Nationale de Imbunatatiri Funciare, prin ordin al ministrului Agriculturii, Ilie Sarbu. Premierul Emil Boc a declarat, vineri, ca situatia noului director general al Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare (ANIF), Costel Iancu, care ar fi urmarit penal intr-un dosar DIICOT, va fi analizata in detaliu, precizand ca deocamdata nu detine informatii legate de acest caz.

"Ma voi ocupa cu o analiza in detaliu a acestui caz. E prima data cand aflu despre aceste situatii, voi lua toate informatiile necesare si ma voi pronunta dupa ce voi vedea despre ce este concret vorba", a spus Boc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
#administratiei, #care, #constantin, #diicot, #fost, #funciare, #iancu, #mai, #nationale, #voi , #stiri Emil Boc