Dobanda la "Prima Casa", la jumatate din cea a pietei?

Marti, 02 Iunie 2009, ora 14:26
1652 citiri
Dobanda la "Prima Casa", la jumatate din cea a pietei?

Dobanda solicitata de banci pentru creditele acordate prin programul "Prima Casa" ar putea reprezenta jumatate din dobanda practicata in prezent pe piata, a declarat marti premierul Emil Boc, precizeaza NewsIn.

"In urma parteneriatului pe care l-am deschis cu bancile comerciale am primit deja confirmarea ca 16 banci sunt interesate sa intre in acest program respectand conditiile impuse de Guvern: avans maxim de 5% si o dobanda cu mult mai mica decat cea existenta in momentul de fata pe piata. (...) Este posibil ca dobanda sa mearga chiar pana la jumatatea celei existente in momentul de fata pe piata", a declarat Boc la Arad.

El s-a aratat convins ca, odata demarat programul, dobanzile vor scadea si mai mult datorita competitiei dintre banci.

Seful Executivului a spus ca actul normativ care va contine toate conditiile impuse bancilor participante la programul "Prima Casa" va fi elaborat "imediat".

Celelalte programe guvernamentale privind construirea de locuinte sociale vor continua in paralel cu programul "Prima Casa", a mai spus Boc.

Astfel, in 2009, Guvernul va finaliza 6.000 de locuinte ANL si sociale, iar pentru 2010 autoritatile si-au propus finalizarea a 10.000 de locuinte. Premierul a spus ca programul "Prima Casa" va intra in vigoare la finele lunii iunie.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banci, #boc, #casa, #credite, #dobanzi, #program, #stat , #stiri Emil Boc