E.ON: Orice decizie de a reduce pretul gazelor trebuie sa fie o solutie sustenabila pe termen mediu

Miercuri, 08 Aprilie 2009, ora 15:34
1526 citiri
E.ON: Orice decizie de a reduce pretul gazelor trebuie sa fie o solutie sustenabila pe termen mediu

Reprezentantii E.ON sustin ca orice decizie de ieftinire a gazelor trebuie sa aiba sustinere pe termen mediu, altfel va duce ulterior la o suportabilitate si mai scazuta a pretului final pentru consumatori, potrivit unui comunicat al companiei.

"Companiilor grupului E.ON au luat act de solicitarea facuta de catre ANRE si in momentul de fata analizeaza aceasta posibilitate.

Orice decizie de a reduce preturile finale trebuie sa se bazeze pe o solutie sustenabila pe termen mediu: o scadere imediata a pretului final - in conditiile in care aceasta nu este corelata cu costurile reale de furnizare a gazelor naturale - va duce ulterior la o suportabilitate si mai scazuta a pretului final pentru consumatori.

Acesta va trebui sa includa tarife care sa permita atat recuperarea diferentelor de cost rezultate din anticipata reducere a pretului final, cat si acoperirea costurilor operatorilor conform reglementarilor in vigoare", potrivit E.ON Romania.

Conducerea Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a solicitat operatorilor sa identifice solutii pentru ca, in viitorul apropiat, consumatorii sa beneficieze de o reducere a pretului final al gazelor naturale, fara ca masura sa afecteze securitatea furnizarii sau calitatea serviciilor.

"Consideram ca este necesar ca toti operatorii de pe piata gazelor naturale din Romania sa contribuie la identificarea unor solutii viabile, astfel incat pretul final al gazelor naturale sa fie suportabil pentru consumatori si in acelasi timp sa acopere in totalitate costurile justificate ale operatorilor din piata, avand in vedere ca marjele operatorilor sunt stabilite de catre ANRE", mai spun reprezentantii companiei.

Premierul Emil Boc a anuntat la 3 aprilie ca presedintele ANRE, Petru Lificiu, l-a informat ca pretul gazelor va scadea cu 3% de la 1 mai, in urma analizei pe care a facut-o institutia de reglementare. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#gaze, # pret, # solutii, # piata, # costuri , #stiri Emil Boc