Emil Boc: Bugetarii primesc al 13-lea salariu

Vineri, 06 Februarie 2009, ora 09:29
3769 citiri
Emil Boc: Bugetarii primesc al 13-lea salariu

Executivul va plati bugetarilor al 13-lea salariu pentru anul 2008, chiar daca situatia economica este dificila, a declarat ieri, la un post de televiziune, premierul Emil Boc.

Premierul a declarat ca a avut discutii pe aceasta tema cu reprezentantii Ministerului Finantelor .

"Am facut calcule cu domnul Pogea, cu domnul Gherghina, ne-am uitat peste toate analizele si trebuie sa ne achitam de aceste obligatii. Ne vom putea achita de aceste obligatii", a spus Boc.

Intrebat daca se va mai acorda salariul de merit pentru dascali, Emil Boc a spus: "de la caz la caz".

Premierul Emil Boc declarase ca dupa data de 15 aprilie, Executivul va majora salariile din sistemul bugetar, dar cuantumul va depinde de performantele economiei din perioada urmatoare, pentru ca nu poate promite "ceea ce nu avem" .

"Toate majorarile salariale vor fi discutate dupa data de 15 aprilie cu partenerii sociali. Exista resurse financiare (...). Dupa 15 aprilie vor fi majorari salariale. In ce cuantum, vom discuta in functie de ce ne va da economia. Avem tot interesul sa oferim salarii decente, dar nu putem sa promitem ceea ce nu avem. Deocamdata luam acele masuri prin care economia romaneasca sa poata produce prosperitate, sa avem resurse financiare sa marim salariile", a declarat Boc.

Singura masura privind salariile din sistemul bugetar,  se refera la inghetarea indemnizatiilor demnitarilor si ale celor asimilati acestora, pentru anul 2009. De aceasta masura vor fi afectate aproximativ 7.000 de persoane - ministri, secretari de stat, parlamentari, presedinti de consilii judetene si locale, primari. Premierul a explicat ca masura inghetarii salariilor demnitarilor a fost necesara pentru ca resursele financiare sa fie indreptate catre persoanele cu venituri mici.

#aprilie, #boc, #financiare, #masura, #premierul, #salariile , #stiri Emil Boc