Emil Boc propune o 'masura de reciprocitate' in cazul vanzarii terenurilor catre straini

Miercuri, 15 Ianuarie 2014, ora 16:42
2088 citiri
Emil Boc propune o 'masura de reciprocitate' in cazul vanzarii terenurilor catre straini

Primarul clujean Emil Boc a cerut USL, miercuri, intr-o conferinta de presa, convocarea urgenta a Parlamentului in sesiune extraordinara, pentru a opri vanzarea terenurilor catre straini si adoptarea unei masuri de reciprocitate in acest caz, asa cum au facut si alte state din Uniunea Europeana.

'Nu pot sa inteleg atata comoditate la USL acum, cand e vorba de un interes national, iar cand a fost interesul lor, in trei zile au dat jos presedintele, presedintele Camerei Deputatilor, presedintele Senatului, in sesiune extraordinara. In iulie s-a putut ca, in trei zile, sa decapitezi statul roman. Pentru ca aveau un interes ei, politic, personal. Dar acum au trecut 15 zile si nici macar nu se gandesc sa convoace parlamentul intr-o sesiune extraordinara si sa opreasca vanzarea terenurilor catre cetatenii straini. Asa cum fac toti din Uniunea Europeana, protejandu-si interesul national', a declarat Emil Boc.

Fostul premier a propus ca Guvernul sa se gandeasca la adoptarea unei masuri de reciprocitate, asa cum au facut si alte state din Uniunea Europeana, care presupune ca un cetatean strain sa poata cumpara pamant in Romania daca statul din care provine permite romanilor sa faca acelasi lucru.

'Vrei sa cumperi teren in Romania? Daca si eu pot cumpara teren in tara ta, da. Pot cumpara teren in Ungaria, poti si tu cumpara teren in Romania. La fel cu Olanda, Germania sau Franta, sau Marea Britanie, Letonia, Estonia, unde-o fi. Deci macar o asemenea conditie minimala sa puna si atunci ai sti o treaba', a afirmat Emil Boc.

#Emil Boc vanzare terenuri, #vanzare terenuri straini , #stiri Emil Boc