Evaziunea fiscala, favorizata de neaplicarea legii

Luni, 01 Februarie 2010, ora 23:33
2582 citiri
Evaziunea fiscala, favorizata de neaplicarea legii

Principalul factor care favorizeaza evaziunea fiscala nu este legislatia incompleta, ci neaplicarea legii, cu complicitatea unor institutii care ar tebui sa supravegheze modul de plata a obligatiilor bugetare, a declarat, luni, premierul Emil Boc.

"Nu avem o problema majora cu legislatia, ci cu aplicarea in detaliu a legii. Este vorba si de complicitatea cu actori ai statului pusi sa vegheze la respectarea legii", a spus Boc in Senat, la prezentarea prioritatilor legislative ale Guvernului.

Premierul a precizat ca Executivul va incerca in acest an sa se implice mai eficient in combaterea evaziunii, in principal prin Agentia Nationala de Administrare Fiscala. La inceputul anului, Guvernul a decis constituirea unui consiliu interministerial care sa rezolve saptamanal sesizarile privind evaziunea fiscala si sa identifice modalitati de eliminare a fenomenului.

Consiliul este format din reprezentanti ai Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Ministerului de Interne, Ministerului Justitiei si altor institutii cu atributii in combaterea evaziunii fiscale.

Saptamana trecuta, la prezentarea bilantului pe 2009 al Politiei Romane, premierul i-a avertizat pe sefii politiei ca autoritatile vor intra in acest an "in razboi cu evaziunea fiscala" si ca va urmari personal, prin consiliul interministerial infiintat la Guvern, daca sursele de evaziune vor fi sau nu eliminate. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#boc, #premier, #evaziune, #fiscala , #stiri Emil Boc