Firmele ar putea sa scape de impozitul pe profitului reinvestit

Miercuri, 06 Mai 2009, ora 13:10
901 citiri
Firmele ar putea sa scape de impozitul pe profitului reinvestit

Premierul Emil Boc a declarat miercuri ca, in prezent, Guvernul elaboreaza prevederile privind neimpozitarea profitului reinvestit si a dat asigurari ca nu vor fi modificate in 2009 TVA, cota unica si cuantumul contributiilor de asigurari sociale, relateaza Newsin.

"Lucram la promisiunile legate de neimpozitarea profitului reinvestit si aceasta masura va fi luata de Guvern in acest sens.

Am facut deja o prima evaluare a numarului de taxe, impozite, tarife parafiscale, am redus deja 176. Pana in 14 mai vom avea deja actele normative pentru diminuarea sau reducerea unora dintre ele pentru a scuti mediul de afaceri de aceste taxe care va iau si timp, iar pe noi ne costa mai mult sa le administram decat banii pe care ii luam din cuantumul acestei taxe", a spus Boc la deschiderea Targului Intreprinderilor Mici si Mijlocii - TIMM 2009.

Premierul le-a spus intreprinzatorilor ca e constient de faptul ca nu toate masurile pe care le-a luat Guvernul "sunt primite cu bratele deschise".

"Ele insa au fost concepute intr-un pachet pentru a preveni sau pentru a inlatura evaziunea fiscala si pentru a sustine activitatea economica in aceste conditii grele", a argumentat Boc, precizand ca in 2009 Guvernul nu va modifica cuantumul contributiilor de asigurari sociale.

"Am conceput cateva masuri prin care bugetul este orientat catre pastrarea locurilor de munca si crearea altora noi. 20 % din banii bugetului sunt alocati pentru investitii.

De la momentul adoptarii bugetului pana cand acesti bani produc efectiv consecinta in viata de zi cu zi trebuie sa treaca o perioada de timp legata de licitatii si de inceperea lucarilor, dar deja am semne ca acesti bani deja produc efecte in economie prin mentinerea locurilor de munca.

Am modificat legea achizitiilor publice pentru a scurta duratele. Am facut din absorbtia fondurilor comunitare o prioritate absoluta", a mai spus Boc. 

Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum intretine Romania inflatia? Aceasta este alimentata de o „super avalansa de tichete", precum cele pentru profesori, pentru mamici, pe langa cresterile de taxe din ultima perioada, potrivit...
#buget, #fonduri, #investitii, #licitatii, #profit , #stiri Emil Boc