Firmele care investesc in Romania pot primi ajutoare de la stat

Joi, 30 Septembrie 2010, ora 09:11
1407 citiri
Firmele care investesc in Romania pot primi ajutoare de la stat

Guvernul a aprobat un act normativ ce modifica plafoanele de la care firmele care investesc in Romania si creaza locuri de munca pot beneficia de ajutor de la stat, incluzand firmele care investesc intre 5 si 10 milioane de euro si creaza minim 50 de locuri de munca, transmite NewsIn.

"Al treilea act normativ venit in sprijinul mediului de afaceri vizeaza modificarea plafoanelor de la care firmele care investesc si creaza locuri de munca in Romania pot beneficia de ajutor de stat, adica de sprijin financiar din partea statului roman.

Firmele care dezvolta investitii in Romania intre 5 si 10 milioane de euro si creaza minim 50 de locuri de munca beneficiaza de compensarea a pana la 50% din valoarea investitiilor", a declarat la finalul sedintei de Guvern premierul Emil Boc.

Inainte de aceasta modificare erau doua scheme diferite de acordare a ajutorului de la stat in care pragurile minime pentru investitii erau de 30 de milioane de euro investitie si minim 300 de locuri de munca create, sau 10-20 de milioane de euro investitie si 100 de locuri de munca create, a aratat premierul.

"Acum am modificat aceste plafoane in sensul ca si daca realizez o investitie intre 5 si 10 milioane de euro si creezi minim 50 de locuri de munca beneficiezi de sprijinul statului pentru dezvoltarea afacerii cu maxim 50% din valoarea investitiei, pe care o primesti ca ajutor de stat din partea Ministerului Finantelor", a explicat el, precizand ca, pentru 2010, Guvernul mai are la dispozitie 65 de milioane de euro pentru a ajuta firmele ce investesc in Romania.

Premierul a subliniat ca acest mecanism de sustinere a mediului de afaceri va continua si in perioada urmatoare.

"Saptamana viitoare avem pregatit spre adoptare un act normativ pentru sustinerea firmelor intemeiate de tineri pana in 35 de ani care vor primi un sprijin din partea statului sub forma garantiilor si ajutoarelor de stat pentru dezvoltarea afacerilor", a spus Boc, aratand ca acest proiect se afla in faza finala de aprobat la Ministerul Economiei si Ministerul Finantelor.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#firme, #investiti, #ajutoare, #companii, #locuri, #munca , #stiri Emil Boc