Gazele naturale se ieftinesc cu 5% de la 1 iulie

Joi, 21 Mai 2009, ora 09:50
1108 citiri
Gazele naturale se ieftinesc cu 5% de la 1 iulie

Premierul Emil Boc a declarat miercuri, dupa sedinta de Guvern, ca incepand cu 1 iulie pretul gazelor naturale se va reduce cu inca 5 procente, potrivit informarii facute de presedintele ANRE in cadrul reuniunii Executivului, dupa reducerea cu 3% operata la 1 mai, relateaza NewsIn.

"Daca luam in calcul si reducerea cu 3% de la 1 mai, practic, de la 1 iulie vom avea o reducere 8 procente in total a pretului gazelor naturale. Precizarea a fost facuta de presedintele ANRE, in cadrul sedintei de Guvern, ca urmare a solicitarii de a prezenta un punct de vedere cu privire la pretul gazelor naturale.

In urma analizei pe care Agentia a efectuat-o, a informat Guvernul ca incepand cu 1 iulie se va putea aplica aceasta reducere", a declarat Emil Boc.

Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Petru Lificiu, a declarat, pe 5 mai, in cadrul audierilor Comisiei de Cercetarea Abuzurilor Coruptiei a Camerei Deputatilor ca este posibil ca pretul gazelor si al energiei electrice sa scada si de la 1 iulie.

"Este posibila o ieftinire a pretului energiei electrice si a gazelor si de la 1 iulie, dar acum nu avem date si cifre. Cu o saptamana inainte de aceasta data, vom anunta decizia pe care am luat-o in acest sens, in urma analizelor ce vor fi facute", a afirmat Petru Lificiu.

Ultima data, energia electrica livrata populatiei s-a scumpit cu 4,4%, de la 1 iulie 2008.

De asemenea, Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a decis ca pretul gazelor livrate populatiei sa scada cu 3%, de la 1 mai 2009.

Cu cât s-ar putea vinde mielul de Paște anul acesta. Ministrul Agriculturii: ”Nu pot să influenţez piaţa”
Cu cât s-ar putea vinde mielul de Paște anul acesta. Ministrul Agriculturii: ”Nu pot să influenţez piaţa”
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat sâmbătă, 23 martie, că, de sărbătorile pascale, fermierii vor vinde carnea de miel la un ”preţ decent”, care să le acopere cheltuielile...
#gaze, #naturale, #pret, #Boc, #ieftinire, #anre , #stiri Emil Boc