Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul a inasprit conditiile in care angajatii pot intra in concediu medical

Guvernul a inasprit conditiile in care angajatii pot intra in concediu medical

Guvernul a decis, miercuri, inasprirea conditiilor in care angajatii pot intra in concediu medical, prin introducerea unui sistem de verificare la domiciliu a bolnavilor si sanctionarea mai aspra a persoanelor care solicita nemotivat un astfel de concediu, precizeaza Mediafax.

La sfarsitul lunii martie, premierul Emil Boc a cerut Ministerului Sanatatii sa urgenteze legea concediilor medicale, prin care persoanele care intra nemotivat vor fi sanctionate, amintind in acest context si de cei peste o suta de angajati AVAS care au intrat recent in concediu medical pentru a a evita taierea salariilor.

Premierul a declarat, la sfarsitul lunii februarie, ca peste o suta de angajati ai AVAS au intrat in concediu medical, incercand astfel sa scape de sub incidenta Legii de salarizare unitara, prin care salariile individuale sunt reduse, de la 17.000 lei la 2.500 lei.


Dupa aceste declaratii, Ministerul Sanatatii a avansat un proiect de act normativ care stabileste ca autoritatile vor putea verifica daca beneficiarul concediului medical tratat in regim ambulator se afla la domiciliu, iar cuantumul amenzilor pentru eliberarea ilegala a certificatelor de concediu medical de catre medicii prescriptori se va dubla.


Prin introducerea noilor prevederi, Ministerul Sanatatii urmareste reducerea drastica a numarului celor care fraudeaza sistemul de acordare a concediilor medicale, astfel incat de acestea sa poata beneficia numai cei care au intr-adevar nevoie de ingrijiri medicale.


In situatia in care beneficiarul de concediu medical nu se afla la domiciliu, acesta nu va primi indemnizatia de asigurari sociale aferente concediului medical.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1104 ori
Citeste mai multe despreconcediu medical conditii angajati