Guvernul, dator la Bechtel

Luni, 06 Iulie 2009, ora 11:50
894 citiri
Guvernul, dator la Bechtel

Premierul Emil Boc a anuntat ca Guvernul va achita, in aceasta luna, companiei americane Bechtel o datorie de 48 de milioane de euro, care reprezinta cheltuieli curente neonorate pentru lucrarile la Autostrada Transilvania.

Premierul Emil Boc a facut acest anunt duminica, in cadrul vizitei facute pe santierul Autostrazii Transilvania din judetul Cluj.

"Sunt cheltuieli curente care practic trebuie aduse la zi si pe care in iulie le aducem in grafic. Este o datorie de 48 de milioane de euro", a afirmat Boc.

Premierul i-a spus, duminica, directorului Michael Mix, de la compania Bechtel, care lucreaza la Autostrada Transilvania, ca nu trebuie sa isi faca griji in ceea ce priveste achitarea acestei datorii.

"Nu trebuie sa isi faca griji, nu sunt probleme majore in ceea ce priveste asigurarea finantarii. Banii ii aducem din trimestrul patru in trimestrul trei si vor avea astfel sume incat sa lucreze sapte zile pe saptamana", a mentionat Boc.

Lucrarile pe tronsonul 2B al Autostrazii Transilvania, Campia Turzii - Gilau, vizitat duminica de premier, sunt realizate in proportie de 75 la suta si trebuie finalizate pana la sfarsitul acestui an.

Proiectul de constructie a autostrazii Transilvania, pe traseul Brasov - Bors, a inceput in 2004, in baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde euro acordat Bechtel.

Lucrarile au fost intrerupte la jumatatea anului 2005, cand autoritatile au inceput reanalizarea contractelor incheiate de guvernarea precedenta.

Ca urmare a sistarii lucrarilor, termenul de finalizare a autostrazii, stabilit initial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate, Google Vids, concepută pentru a optimiza crearea prezentărilor animate în mediul corporate. Aceasta a fost prezentată în...
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
#guvern, #bechte, #autostrada, #transilvania, #euro , #stiri Emil Boc