Guvernul ia in calcul un nou plan de reducere a cheltuielilor

Vineri, 25 Iunie 2010, ora 12:14
1394 citiri
Guvernul ia in calcul un nou plan de reducere a cheltuielilor

Guvernul ia in calcul un nou plan de masuri pentru mentinerea deficitului bugetar in limita tintei de 6,8% din PIB convenita cu FMI, orientat in principal pe majorari de taxe si impozite, inclusiv a TVA si cotei unice de impozitare, au declarat agentiei MEDIAFAX surse guvernamentale. 

Planul de actiuni ar putea fi discutat intr-o sedinta speciala de guvern care sa fie programata vineri sau in zilele urmatoare.

"Planul B al Guvernului, in cazul respingerii de catre Curtea Constitutionala a legilor asumate, este orientat in principal pe cresteri de taxe si impozite, inclusiv a cotei unice si a TVA.

Au fost efectuate simulari privind o crestere diferentiata a impozitelor, dar rezultatul a indicat ca banii colectati sunt insuficienti", au aratat sursele participante la discutia de vineri a liderilor PDL cu premierul Emil Boc.

Liderii PDL au venit, vineri, la Guvern pentru o discutie cu premierul Emil Boc, dupa ce Curtea Constitutionala a decis, cu majoritate de voturi, ca sunt neconstitutionale unele masuri de austeritate din legile pentru care Executivul si-a angajat raspunderea in fata Parlamentului.

Potrivit unor surse judiciare, judecatorii Curtii Constitutionale au decis ca prevederile privind pensiile magistratilor sunt neconstitutionale, in timp ce in cazul altor categorii prevederile legale sunt interpretabile, insa nu se impune reglementarea lor in Parlament.

Conform Constitutiei, prevederile declarate neconstitutionale trebuie puse in acord cu decizia Curtii in termen de 45 de zile. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#guvern, # reducere, # cheltuieli, # impozite , #stiri Emil Boc