Guvernul incheie cu Bechtel un acord pentru circa 20 kilometri

Luni, 08 Martie 2010, ora 16:59
1452 citiri
Guvernul incheie cu Bechtel un acord pentru circa 20 kilometri

Guvernul si Bechtel vor semna un acord de continuare a lucrarilor la autostrada Transilvania in aprilie, cu achitarea altei transe din datoria fata de companie, partea romana apreciind ca in 2010 vor fi finalizati circa 20 kilometri, iar doua treimi dintre angajatii constructorului vor fi pastrati.

Premierul Emil Boc a avut, luni, o intalnire cu reprezentantii companiei americane Bechtel, constructorul autostrazii Brasov-Bors, denumita "Autostrada Transilvania", acestia dorind sa afle daca Executivul este dispus sa continue in acest an lucrarile la autostrada, precizeaza Mediafax.

La finalul discutiei, premierul a anuntat ca Guvernul, prin Ministerul Transporturilor, si compania Bechtel vor semna un protocol de continuare a lucrarilor in aprilie, luna in care va fi achitata si o noua transa din datoria fata de constructor pentru lucrarile executate pana in prezent.

Lucrarile vor fi finantate prin credite de angajamen stabilite in functie de volumul lucrarilor si achitate dupa executie.

Guvernul estimeaza ca in acest an vor fi incheiate lucrarile pentru aproximativ 20 kilometri din Autostrada Transilvania.

In ceea ce priveste concedierea angajatilor Bechtel, conducerea companiei americane va analiza in urmatoarele luni care este necesarul de personal pentru continuarea lucrarilor, partea romana apreciind ca doua treimi dintre muncitori vor fi pastrati.

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Cluj a primit, luni, de la Bechtel o notificare privind disponibilizarea a peste 1.900 de angajati de pe santierul Autostrazii Transilvania, incepand cu luna aprilie, insa institutia a avertizat compania ca nu a respectat procedura legala de concediere colectiva.

Conducerea sindicatului din compania Bechtel a anuntat insa ca va cere, marti, AJOFM si Inspectoratului Teritorial de Munca Cluj sa faca demersuri pentru anularea deciziei de concediere colectiva a acestor persoane.

Liderul sindicatului, Mihai Lup, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, ca, in cazul in care Bechtel va continua procedura de concediere colectiva, sindicalistii pregatesc actiuni de protest.

"Cred ca lucrarilor vor continua si ca este vorba in demararea acestei proceduri doar de presiuni ale Bechtel pentru ca statul sa isi plateasca datoriile restante. Sunt actiuni pe care Bechtel le face in vederea urgentarii primii banilor. Pe lista disponibilizarilor figureaza si liderii de sindicat si nu cred ca acestia vor fi de acord sa plece", a afirmat Daniel Don.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#guvern, #bechtel, #autostrada, #transilvania, #acord , #stiri Emil Boc