Guvernul si-ar putea asuma Legea salarizarii

Marti, 02 Noiembrie 2010, ora 16:18
1004 citiri
Guvernul si-ar putea asuma Legea salarizarii

Premierul Emil Boc a declarat marti, la finalul consultarilor de la Cotroceni, ca Legea salarizarii unitare ar putea fi adoptata prin angajarea raspunderii de catre Guvern, dar a subliniat ca subiectul va fi discutat si decis in cadrul Coalitiei, transmite NewsIn.

"Va fi o decizie pe care o vom lua in Coalitie, dar nu este exclusa o asemenea varianta", a fost raspunsul premierului intrebat fiind despre varianta angajarii raspunderii pentru Legea salarizarii unitare.

Anterior, premierul a explicat ca actul normativ se afla "in faza finala".

"Iar in urma discutiilor pe care le-am avut cu FMI, cu Banca Mondiala si cu CE suntem in masura sa pregatim in perioada imediat urmatoare forma finala (a Legii salarizarii unitare - n.r.) pentru a fi aprobata de catre Parlament", a explicat premierul.

Si liderul UDMR Marko Bela s-a referit la Legea salarizarii unitare, in discursul sau de la finalul consultarilor de la Cotroceni. 

"Dupa parerea mea, in cateva zile ar trebui sa convenim in legatura cu continutul exact al Legii salarizarii, fiindca este o prima urgenta", a spus el.

Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a sustinut luni ca, in conditiile in care boicotul parlamentar al opozitiei continua, Guvernul ar trebui sa-si angajeze raspunderea pe Legea pensiilor si pe Legea salarizarii unitare, astfel incat acestea sa fie luate in considerarea la elaborarea bugetului.

#boc, #guvern, #legea, #salarizarii , #stiri Emil Boc