Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul va majora redeventele pentru aur

Guvernul va majora redeventele pentru aur

Premierul Emil Boc a afirmat luni, la TVR1, ca Romania practica o redeventa scazuta la aur, fata de Europa, si a adaugat ca Guvernul pregateste un proiect de majorare a acesteia.

"La nivel economic trebuie reevaluat acest contract (cu Rosia Montana - n.r.) din perspectiva redeventelor pentru aur care sunt in Europa. Eu cred ca Romania are o redeventa scazuta inca in raport cu ceea ce se poate in comparatie si cu celelalte state din Europa. Acum este 4% redeventa la aur. Eu cred ca redeventa poate fi majorata (…)

Ministerul Economiei a si publicat, din cate am inteles, pe site contractul Rosia Montana asa cum a existat o solicitare in societatea romaneasca", a spus Boc.


"Vom avea in Guvern cat de repede un proiect de majorare a redeventelor, inclusiv pentru aur", a anuntat Boc. Traian Basescu le-a spus duminica tinerilor pedelisti ca in privinta exploatarii aurului avem, printr-un procent de 4%, cea mai mare redeventa din Europa.


"Redeventele trebuiesc marite, spre exemplu la aur 4% va pot spune ca avem cea mai mare redeventa, cea mai mare redeventa din Europa.


Sarea trebuie continuat sa fie exploatata, deocamdata se exploateaza rentabil asa cum este nu avem nevoie de alte tehnologii. (...)


Categoric da, trebuiesc marite redeventele, trebuie sa incercam ca prin exploatarea resurselor naturale sa marim competitivitatea Romaniei si din resursele exploatate, in masura in care putem, trebuie sa tragem maxim de foloase", le-a spus Basescu tinerilor pedelisti. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1227 ori
Citeste mai multe despreguvern redevente aur boc aur