Guvernul vrea sa elimine in instanta clauzele de sanctiuni la schimbarea directorului Eximbank

Sambata, 20 Februarie 2010, ora 01:57
1729 citiri
Guvernul vrea sa elimine in instanta clauzele de sanctiuni la schimbarea directorului Eximbank

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, la Cluj, ca va face demersuri pentru a anula in instanta clauza contractuala care prevede plata a circa jumatate de milion de euro despagubiri in cazul in care directorul Eximbank este demis.

"Sunt pregatit sa intreprind demersurile necesare pentru a inlatura, in instanta, acele clauze contractuale care impun sanctiuni financiare de 500.000 de euro, 600.000 de euro, daca este schimbat directorul de la Eximbank.

Cred ca este incorect, este o clauza imorala. Nu se poate sa iti pui clauze de genul acesta. Adica Ursache de la PSD centreaza, Costea de la PSD da cu capul.

Nu se poate, la nesfarsit, sa continuam un asemenea demers pentru ca ei si-au stabilit aceste clauze, in calitate de presedinte AVAS - Ursache, in calitate de presedinte Eximbank, domnul Costea", a afirmat premierul.

Boc a spus ca actiunea in instanta este pregatita de juristii de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului. Mandatul lui Ionut Costea in fruntea Eximbank expira in 2012.

El este cumnatul presedintelui PSD Mircea Geoana si, potrivit unor informatii aparute in presa, ar avea un salariu lunar de 20.000 de euro, fara a include sporurile si stimulentele.

Saptamana trecuta, premierul Emil Boc a spus ca directorul Eximbank ar trebui sa urmeze gestul directorului general al Fondului Proprietatea, Ionut Popescu, si sa ceara la randul sau reducerea salariului, sugerand ca, in caz contrar, ar putea fi demis.

"Este si acolo o procedura extrem de complicata pana schimb un director de banca. Dar poate ar fi un gest elegant de a repeta ceea ce a facut Ionut Popescu, tocmai pentru a da un semn de solidaritate in aceste vremuri grele cu toti romanii.

Daca nu, vom face la un moment dat acest lucru, daca nu se va lua si acolo decizia de a avea salariu redus conform unor salarii de la stat", a declarat Boc saptamana trecuta.

In toamna anului trecut, presedintele Traian Basescu declara ca "nu este posibil" ca la Eximbank, o banca de stat, directorul sa primeasca un salariu de aproximativ 25.000 de euro pe luna. El a spus ca are "un sentiment de revolta" ca in acest caz nu se aplica Legea salarizarii unice. 

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#emil boc, #guvern, #eximbank , #stiri Emil Boc