Guvernul vrea sa elimine vechimea necesara la angajare

Sambata, 23 Mai 2009, ora 15:13
2083 citiri
Guvernul vrea sa elimine vechimea necesara la angajare

Premierul Emil Boc a declarat sambata la Iasi ca a solicitat ministerelor sa vina cu un program prin care sa fie eliminata conditia vechimii la angajarea in munca a tinerilor absolventi.

"Am discutat si cu doamna ministru Monica Ridzi, prezenta astazi aici, am conceput si am solicitat ministerelor ca in maxim doua saptamani sa ne prezinte un program prin care sa fie eliminata conditia aceea a vechimii la angajarea in munca a tinerilor, pentru ca in acest moment este o bariera pentru ca tinerii sa isi ocupe un loc de munca, pentru ca oriunde se duc li se cer doi, trei, cinci, opt ani vechime.

Va trebui sa punem accent pe performanta in primul rand si mai putin pe vechime, lucru pe care il vom avea in atentie si vom modifica actele legislative, astfel incat tinerii sa aiba mai usor acces in viata profesionala dupa terminarea facultatilor", a declarat premierul, la ceremonia de lansare a candidatilor PDL la europarlamentare de la Iasi.

Totodata, premierul a mai aratat ca exista semne ca, din aprilie, efectele crizei au inceput sa se diminueze.

" Pot sa va spun ca incepand cu luna aprilie exista unele semne incurajatoare ca lucrurile merg in directia buna. A inceput sa se stabilizeze cursul euro-leu, a scazut dobanda de referinta a Bancii Nationale, incasarile la bugetul de stat sunt mai mari in aprilie decat in lunile anterioare. Romania a reprimit statutul de tara in care se poate investi din partea unei agentii straine Moody's. Sunt, cu alte cuvinte, cateva semne, dar suntem extrem de realisti, nu ne imbatam cu apa rece, dar nici nu lasam izvorul sa sece", a mai explicat Boc.

#absolvent, #boc, #job , #stiri Emil Boc