Ilie Sarbu:"Nu am vorbit cu presedintele Basescu pe subiectul secetei"

Vineri, 22 Mai 2009, ora 09:51
1409 citiri
Ilie Sarbu:"Nu am vorbit cu presedintele Basescu pe subiectul secetei"

Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a precizat joi pentru NewsIn ca nu a avut in cursul acestei zile o intalnire cu presedintele Basescu. 

Contactat de NewsIn pentru a comenta unele informatii din presa potrivit carora s-a intalnit cu presedintele Basescu la Palatul Cotroceni, unde ar fi vorbit despre efectele secetei, ministrul a negat. "Nu am fost la Cotroceni, nu stiu de unde au aparut aceste informatii", a declarat Sarbu.

El a mai aratat ca despre problema secetei s-a discutat in Guvern, cand Emil Boc i-a cerut o informare despre investitiile din irigatii.

Potrivit unor surse politice, este posibil ca o intalnire intre Sarbu si presedintele Basescu sa aiba loc saptamana viitoare.

Ministrul Agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale, Ilie Sarbu, a declarat joi ca, desi a reusit in patru luni sa aduca sistemul de irigatii la o suprafata de 500.000 de hectare functionabile, de la 200.000 cate erau in decembrie 2008, acestea nu vor fi suficiente pentru a rezolva problemele cauzate de seceta din tara.

"Trebuie sa intervenim si cu alte masuri cum ar fi impaduririle. Sistemul de irigare este depasit, din punct de vedere al tehnologiei, utilizeaza pompe cu consum mare de energie. Avem pierderi mari de apa pe canale, plus ca lipsesc multe magistrale si dale care au fost furate", a mai spus Sarbu. 

#sarbu, # seceta, # irigatii, # basescu , #stiri Emil Boc