Ilie Sarbu: Vehiculele si cerealele confiscate vor fi valorificate

Joi, 02 Iulie 2009, ora 17:36
2272 citiri
Ilie Sarbu: Vehiculele si cerealele confiscate vor fi valorificate

Vehiculele si cerealele confiscate conform Ordonantei de Urgenta adoptate marti de Guvern, care prevede retinerea cerealelor si a produselor de panificatie, dar si a vehiculului, daca acestea nu sunt insotite de documente care justifica provenienta, vor fi valorificate, a declarat Ilie Sarbu, potrivit NewsIn.

"Produsele confiscate, respectiv cerealele, vor fi depozitate intr-un siloz si vor fi valorificate. Acelasi lucru se ve intampla si cu mijloacele de transport", a explicat ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale, Ilie Sarbu.

Guvernul a adoptat marti o Ordonanta de Urgenta care prevede confiscarea cerealelor si a produselor de panificatie transportate daca acestea nu sunt insotite de documente care justifica provenienta, dar si a vehiculului, controalele urmand sa fie facute de echipe mixte Politie-Garda Financiara.

Ministrul agriculturii a mai spus ca evaziunea fiscala din sectorul alimentar va fi greu de diminuat, insa a mentionat ca prevederile acestei ordonante vor determina pe cei care incearca sa transporte ilegal produsele sa constientizeze riscul si sa renute la aceasta activitate.

"Va fi foarte greu sa mai putem sa diminuam (n.r. evaziunea fiscala), […] dar este un semnal destul de important si cred ca nimeni nu-si mai permite sa riste. Mai risca cineva un mijloc de transport pentru un transport ilegal pe care care il faci de la un loc la altul? Nu cred", a adaugat Ilie Sarbu.

Potrivit acestuia, controalele vor fi efectuate si in prezenta unui reprezentant al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.

Premierul Emil Boc a declarat marti la postul public de radio ca a fost adoptata o Ordonata de urgenta pentru a fi combatuta evaziunea fiscala in comertul cu cereale, produse de panificatie, alcool, tutun, titei.

"Daca te prind Politia si Garda Financiara ca ai mers si ai luat grau de pe ogor fara sa ai dovada de provenienta a marfii si o duci pe vapor direct in Constanta sau in alta parte, sa o transferi fara sa ai dovada ca ai platit niste taxe, nu numai ca ti se confisca marfa, confiscam si mijlocul de transport", a declarat marti premierul, la postul public de radio.

Boc a mai spus ca, in sedinta de saptamana viitoare, Executivul ar putea aproba un act normativ care va viza sprijinirea producatorilor de cereale si care va duce, totodata, la fiscalizarea agriculturii.

 

#sarbu, # cereale, # vehicule, # evaziune , #stiri Emil Boc