Impozitul forfetar, arma guvernului impotriva evaziunii fiscale

Joi, 06 August 2009, ora 16:43
1873 citiri
Impozitul forfetar, arma guvernului impotriva evaziunii fiscale

Impozitul forfetar ar putea fi aplicat in 2010 pentru acele domenii unde evaziunea fiscala nu poate fi eliminata altfel, a declarat joi premierul Emil Boc, precizand ca incasarile din acest an sunt peste asteptari, potrivit primelor evaluari.

"Acum se face evaluarea primei transe de impozit minim. Se pare ca incasarile sunt mai mari decat s-a apreciat si vom decide soarta lui dupa ce expertii vor decide exact care este impactul si in ce masura se poate aplica. A avut un efect benefic in momentul de fata pentru ca a restrans numarul firmelor fantoma. (...)

Cred ca pentru 2010 trebuie sa ne orientam in ceea ce priveste impozitul forfetar cu aplicabilitatea lui pentru acele domenii si activitati unde se justifica si unde evaziunea fiscala nu poate fi altfel eliminata", a declarat Boc la postul public de radio.



Social-democratii au cerut eliminarea impozitului forfetar, de la 1 septembrie 2009, argumentand ca nu are efectul scontat, iar costurile mentinerii lui sunt mult prea mari, insa premierul a declarat ca asteapta evaluarea impactului acestui impozit.

Potrivit concluziilor discutiilor purtate marti de PDL si PSD pe tema planului anticriza al PSD, Guvernul ia in calcul mentinerea impozitului forfetar pana la finele anului, vanzarea participatiilor minoritare ale statului si valorificarea cotelor de emisii atribuite prin Protocolul de la Kyoto.

Premierul Emil Boc si ministrii Finantelor, Economiei si IMM-urilor au discutat marti, la sediul Guvernului, timp de aproximativ trei ore, pe tema celor 24 de masuri ale programului anticriza propus de PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#impozit, #forfetar, #evaziune, #fiscala, #boc, #guvern , #stiri Emil Boc