In 2012 cresterea economica va fi de 3,5 - 4% (Boc)

Luni, 11 Iulie 2011, ora 23:47
759 citiri
In 2012 cresterea economica va fi de 3,5 - 4% (Boc)

Emil Boc a declarat la Ploiesti ca in 2012 cresterea economica prognozata va fi de 3,5 - 4 %, asta dupa ce in acest an economia va creste cu doar 1,5 - 2%. 

Premierul a reafirmat, la o intalnire cu oameni de afaceri desfasurata la un hotel din Ploiesti, ca la revizuirea Constitutiei PDL sustine "cu toata convingerea" limitarea deficitului bugetar la cel mult trei la suta si a plafonului maxim de indatorare la 60 la suta din PIB, prevederi adoptate de Uniunea Europeana prin tratatul de la Maastricht.

Boc a adaugat ca aceste limitari sunt "bariere impotriva populismului politicienilor".

Premierul a mai spus ca daca Guvernul ar fi continuat toate masurile populiste din 2008 Romania ajungea la un deficit bugetar de 14 la suta si ca tara noastra "nu are probleme de finantare a deficitului bugetar de 4,4 la suta inregistrat in prezent".

Conform premierului, in 2012 Romania va avea un deficit bugetar de 3%, iar prognoza de crestere economica pentru acest an este de 1,5 - 2%, in timp ce pentru anul viitor este prognozata o crestere economica de 3,5 - 4%. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pe ce s-a bazat creșterea economică din primul trimestru al anului 2024. Exporturile ne trag în jos, potrivit BNR
Pe ce s-a bazat creșterea economică din primul trimestru al anului 2024. Exporturile ne trag în jos, potrivit BNR
Conducerea BNR apreciază că economia va avea creşteri trimestriale mai solide în prima parte a acestui an decât cele previzionate anterior, implicând totuşi o scădere semnificativă a...
#crestere economica, #deficit, #emil boc, #prognoza , #stiri Emil Boc