Inchidere spatiu aerian - Situatia traficului va fi evaluata din nou duminica la pranz

Sambata, 17 Aprilie 2010, ora 15:07
2087 citiri
Inchidere spatiu aerian - Situatia traficului va fi evaluata din nou duminica la pranz

Primul-ministru Emil Boc a declarat, dupa ce a anuntat ca traficul aerian al Romaniei se va inchide total, ca este greu de estimat durata perturbarilor traficului aerian, o noua sedinta a comitetului de urgenta fiind programata duminica, informeaza NewsIn.

La finele sedintei comitetului pentru situatii de urgenta, care s-a desfasurat sambata la Palatul Victoria, premierul Emil Boc a anuntat inchiderea temporara a spatiului aerian romanesc, urmand ca decizia sa fie reanalizata in cursul zilei de duminica, intr-o alta reuniune a comitetului.

"Douasprezece aeroporturi sunt inchise la aceasta ora. Mai opereaza cele din Bucuresti, Craiova, Tulcea si Constanta dar incepand cu ora 18 va fi inchis tot spatiul aerian romanesc. Decizia cu privire la inchiderea spatiului aerian este valabila cel putin pana maine la ora 12, cand vom putea avea detalii suplimentare pentru ce perioada de timp se va mentine interdictia sau vom deschide spatiul aerian", a declarat Emil Boc.

El a recomandat populatiei sa se informeze din timp asupra posibilitatilor pe care le au de a calatori.

"CFR a suplimentat trenurile unde este posibil, la Budapesta si Viena, in functie de posibilitatile existente", a anuntat primul-ministru.

In ceea ce priveste posibilitatile de despagubire ale calatorilor, secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Marin Anton a precizat ca firmele de transport aerian pot invoca forta majora ca scuza.

"Companiile nu sunt obligate sa despagubeasca calatorii pentru ca este o situatie speciala, un caz de forta majora. Solutia este relocarea pasagerilor cand cursele vor fi reluate", a declarat Anton.

Premierul Boc a evitat sa faca o prognoza asupra duratei de timp in care traficul aerian va fi perturbat atata vreme cat nu se poate estima cata vreme va dura eruptia.

"Depinde cat timp va erupe vulcanul acesta. Daca tine doi ani de zile, cum a tinut acum doua secole, o sa ne plimbam cu barca. Sa vedem ce o sa fie", a mai spus Boc.

Comitetul de urgenta reunit la Guvern sambata a decis inchiderea totala a spatiului aerian al Romaniei, din cauza norului de cenusa vulcanica provenit din Islanda, incepand cu ora 18.00, pana duminica la ora 12.00. 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#spatiu aerian, # inchidere despagubiri companii forta majora , #stiri Emil Boc