Investitorii belgieni sunt interesati de domeniul feroviar si al serviciilor postale

Joi, 22 Septembrie 2011, ora 20:02
1668 citiri
Investitorii belgieni sunt interesati de domeniul feroviar si al serviciilor postale

Primul-ministru Emil Boc a avut, joi, la Palatul Victoria, o intrevedere cu primul-ministru al Regatului Belgiei, Yves Leterme, in cursul careia s-a discutat despre subiecte economice si politice, conform NewsIn.

Premierul Yves Leterme a subliniat interesul investitori belgieni pentru domeniul feroviar si cel al serviciilor postale. La randul sau, premierul Emil Boc a dat asigurari ca guvernul roman incurajeaza investitiile belgiene in Romania si a exprimat speranta ca Belgia va ridica restrictiile de pe piata muncii belgiene, pentru muncitorii romani.

Premierul Emil Boc a salutat si rezultatul negocierilor intre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii din Romania si Ministerul Mobilitatii din Regatul Belgiei, materializat intr-un Memorandum de Intelegere.

"Acest memorandum asigura premisele si cadrul juridic al unui parteneriat romano-belgian, care va veni in sprijinul dezvoltarii unui proiect viabil care include modernizarea Garii de Nord, cea mai importanta statie de cale ferata din cadrul sectoarelor romanesti ale coridoarelor pan-europene de transport feroviar", a afirmat Boc.

Memorandumul de Intelegere cu privire la cooperarea in domeniul lucrarilor de infrastructura a fost semnat, la finalul intrevederii, de ministrul Transporturilor, Anca Boagiu si omologul sau, secretarul de stat belgian pentru mobilitate, Etienne Schouppe.

Pe de alta parte, Boc a exprimat, in cadrul intrevederii, aprecierea pentru pozitia echilibrata si corecta a Belgiei in privinta aderarii Romaniei in Spatiul Schengen, iar premierul Yves Leterme a declarat, la randul sau, ca tara sa considera ca Romania indeplineste toate criteriile pentru aderarea la spatiul Schengen.

La intrevedere au mai participat, in delegatia belgiana, Inge Vervotte - ministrul functiei publice si al intreprinderilor publice, Etienne Schouppe - secretar de Stat pentru transporturi si Philippe Beke - ambasadorul Belgiei la Bucuresti, Pierre Cartuyvels - consilier diplomatic al Primului Ministru, Marilyn Neven - consilier, seful protocolului Primului Ministru, iar in delegatia romana, Anca Boagiu, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Bogdan Aurescu, secretar de Stat in Ministerul Afacerilor Externe, secretarii de stat - Stefania Ferencz si Ioana Muntean, precum si consilierul de stat, Andreea Vass.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#belgia, #investitor strain, #feroviar, #posta, #emil boc, #gara nord , #stiri Emil Boc