Legea care abiliteaza un Guvern demis sa aprobe bugetul a fost publicata in MOf

Vineri, 04 Decembrie 2009, ora 09:10
1072 citiri
Legea care abiliteaza un Guvern demis sa aprobe bugetul a fost publicata in MOf

Decretul de promulgare si Legea care abiliteaza un Guvern demis sa aprobe bugetul de stat, pe cel al asigurarilor sociale si Legea responsabilitatii fiscale au fost publicate joi in Monitorul Oficial, urmand ca actul normativ sa intre in vigoare peste trei zile, informeaza NewsIn.

Potrivit Legii, prin derogare de la prevederile Legii privind organizarea si functionarea Executivului, "in situatii extraordinare a caror reglementare nu poate fi amanata, Guvernul poate initia proiecte de lege pentru ratificarea unor tratate internationale, proiectele de lege privind bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale, precum si proiectul de lege privind responsabilitatea fiscala".

Premierul in exercitiu Emil Boc a declarat miercuri ca Executivul va aproba Legea bugetului pe anul 2010 dupa intrarea in vigoare a modificarilor aduse Legii privind organizarea si functionarea Guvernului.

Potrivit art. 78 din Constitutie, legile intra in vigoare la trei zile de la data publicarii in Monitorul Oficial, in cazul in care nu este prevazuta o data anume in textul acesteia.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lege, # guvern, # buget, # monitorul oficial , #stiri Emil Boc