Legea salarizarii unice va fi adoptata saptamana viitoare

Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 00:53
3528 citiri
Legea salarizarii unice va fi adoptata saptamana viitoare

Executivul va relua luni discutia privind Legea-cadru a salarizarii unice si a Legii de aplicare in 2011 a acesteia, dupa ce formele lor vor fi agreate cu Fondul Monetar International, potrivit Newsin.

"Formele finale vor fi adoptate de Guvern luni si vor fi trimise la Parlament pentru procedura de angajare a raspunderii", a spus Muntean.

Decizia finala a fost amanata datorita faptului ca este necesara discutarea lor cu partenerii financiari internationali.

La randul sau, ministrul Muncii Ioan-Nelu Botis a evitat sa ofere cifrele exacte privind cresterile salariale din sectorul bugetar si nivelul salariului minim invocand faptul ca aceste cifre urmeaza sa fie negociate cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala. "Maine vom avea consultari cu partenerii externi pe aceasta lege si in functie de aceste consultari luni dimineata, vom avea o discutie finala pe Legea salarizarii (...) Maine se va trimite draftul partenerilor externi. Se negociaza, asa ca nu as putea sa va dau astazi o valoare", a declarat Botis.

Salariile tuturor categoriilor de bugetari vor creste cu 15%, iar salariul minim va fi de 670 de lei, le-a spus premierul Boc parlamentarilor coalitiei, potrivit unor surse parlamentare.

Premierul Emil Boc a anuntat deja ca Legea salarizarii unitare va fi luni pe masa Birourilor permanente reunite, pentru stabilirea calendarului asumarii raspunderii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#legea salarizarii, #sectorul bugetar, #salariul minim, #guvern , #stiri Emil Boc