Majoritatea taxelor ce vor fi reduse sau desfiintate sunt impuse pentru eliberarea de autorizatii

Joi, 16 Aprilie 2009, ora 09:30
1019 citiri
Majoritatea taxelor ce vor fi reduse sau desfiintate sunt impuse pentru eliberarea de autorizatii

Majoritatea taxelor si tarifelor care vor fi reduse sau desfiintate in urma deciziei de miercuri a Guvernului sunt impuse pentru eliberarea de autorizatii - respectiv 99 din cele 179 - iar 30 sunt taxe de mediu.

Din lista taxelor si tarifelor care vor fi reduse fac parte 99 de taxe si tarife de autorizare, 30 de taxe de mediu, 8 taxe si tarife din domeniul comunicatiilor, 7 sanitar - veterinare, 7 din domeniul agricol al padurilor si fondului de vanatoare, 6 tarife si comisioane din domeniul muncii, cate 5 taxe si tarife cadastrale si din domeniul transporturilor, iar 4 sunt impuse in domeniul calificarii profesionale.

La acestea se adauga 3 taxe si tarife de natura juridica si medicina legala, alte 3 specifice Ministerului Internelor si 2 taxe si tarife din domeniul culturii.

In ceea ce priveste cele 99 de taxe si tarife de autorizare, 25 apartin de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, 15 sunt tarife de autorizare din domeniul activitatilor nucleare, 8 se refera la regimul armelor si munitiilor, iar 12 - la inspectia de stat pentru controlul cazanelor, recipientelor sub presiune si instalatiilor de ridicat.

Cate 5 taxe si tarife se refera la eliberarea de autorizatii in domeniul sanatatii si in cel al energiei si gazelor, iar cate 4 - la eliberarea de autorizatii in domeniile gospodaririi apelor, agriculturii si dezvoltarii rurale si in cel sanitar-veterinar.

In domeniul muncii sunt vizate 3 tarife de eliberare a documentelor de catre casele teritoriale, 2 tarife pentru servicii in domeniul inspectiei muncii si un comision pentru efectuarea de retineri de pensii de catre casele teritoriale.

In ceea ce priveste transporturile, pe lista se afla 5 tarife impuse pentru utilizarea drumurilor, podurilor si autostazilor de interes national.

Pe lista se mai afla trei taxe si tarife privind cartile de identitate, pasapoartele si datele din Registrul National de Evidenta a Persoanelor, specifice Ministerului Internelor.

Guvernul a aprobat miercuri un memorandum privind desfiintarea sau reducerea a 179 din cele 489 de taxe si tarife parafiscale indentificate de MFP, urmand ca ordonatorii principali de credite sa elaboreze pana in 15 mai actele normative prin care acestea vor fi reduse sau desfiintate efectiv, a anuntat premierul Emil Boc. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#taxe, # autorizatii, # tarife, # credite , #stiri Emil Boc